АПАТИН 21. МАЈА ДОМАЋИН ФЕСТИВАЛА “ХАРМОНИЈА ГОРЊЕГ ПОДУНАВЉА”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Туристичка организација Апатин у сарадњи са Јавним предузећем “Војводинашуме” које је управљач Специјалног резервата природе “Горње Подунавље” 21. маја 2023. године организује фестивал под називом “Хармонија Горњег Подунавља”. Овај фестивал је прошле године одржан у Сомбору, а ове године је одлучено да домаћин буде Апатин. Директор туристичке организације Апатин, Немања Јовић је рекао да ће у склопу фестивала, у центру Апатина бити организована продајна изложба, док ће љубитељи природе моћи да уживају у занимљивом излету у природу.

-У пешачкој зони улице Српских Владара од 9 до 14 часова ће бити одржана продајна изложба произвођача домаћих производа са територије “Горњег Подунавља”, а биће постављен и штанд “Војводинашума”, док ће фестивал пратити и културноуметнички програм у којем ће од 10 часова наступити КУД “Иво Лола Рибар” из Сонте. Од 10,30 часова ће почети регистрација учесника који бициклом желе да посете “Горње Подунавље”, а пола сата касније пријављени ће са члановима Удружења “Цикло туре авантуре” двоточкашима кренути према шетној стази “Бестермент”. Они који у Специјални резерват природе желе да оду организованим превозом, то могу учинити мини бусом који полази испред зграде Општине у 12 часова, или бродићем “Апатинка” који ће у исто време испловити из апатинске “Марине” према “Лавачу”. Оне који се одлуче за крстарење ће на одредишту сачекати водичи “Војводинашума”, који ће их повести у шетњу дугу око 2,5 километра, до Ловачке куће “Месарске ливаде”. Сви они који бродићем оду до шетне стазе “Бестермент”, у Апатин ће се вратити мини бусом и обратно, док ће се бициклисти и у повратку до Апатина довести на својим двоточкашима. У 14 часова код ловачке куће “Месарске ливаде” (“Титов дворац”) предавање о врстама “Горњег Подунавља” ће одржати дипломирани биолог Власта Миленковић, након чега ће почети излетнички оброк, одмор и слободно време за све учеснике, а повратак у Апатин је предвиђен за 15,30 часова. Број учесника је ограничен, па сви заинтересовани треба да се пријаве у просторијама Туристичке организације Апатин, на адреси Петефи Шандора број 2а или путем телефона на број 025/772-555. Овом приликом позивам све заинтересоване Апатинце, али и госте нашег града да учествују у изузетно занимљивом програму, закључио је Јовић.

Радмила Шакић Пеурача је испред предузећа “Војводинашуме” позвала све заинтересоване да дођу на фестивал и уживају у чарима нетакнуте природе.

-Овим путем позивам све љубитеље природе да уживају у резервату и доживе моменте које можда до сада нису осетили. Ми имамо срећу да је наше поплавно подручје јако велико и самим тим оно има неизмерну вредност у односу на друге земље кроз које протиче Дунав. Ово је идеална прилика да грађани посете шетну стазу “Бестермент” која је сада реконструисана и обележена, закључила је Шакић Пеурача.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *