МОНСТРУМ ВАБИО ЖИВОТИЊЕ ДО ОГРАДЕ ОНДА ПУЦАО У ЊИХ

APATIN HRONIKA VESTI

Непознати починилац је у недељу, 3. новембра у вечерњним сатима на Малом Петровом Салашу у Апатину, код бање Јунаковић, пришао огради у ком су боравиле животиње, и ватреним оружјем убио понија и магарца.

Петар Рашета, власник овог салаша сутрадан је затекао jeзиву слику. Његове љубимце, понија Златка и магарца Јулија непозната особа је устрелила и оставила да искрваре. Убијене животиње су биле у свом забрану на салашу.

Огорчен и без речи, Рашета не може да објасни ко и зашто је ово могао да уради.

Особа која је тако нешто могла учинити недужној животињи представља опасност и за људе. Животиње ни криве ни дужне постале су жртве болесника којег треба пронаћи и помоћи му, јер очигледно није способан да се сам избори са проблемом, каже Рашета и пита се-Да ли можемо бити сигурни да ова особа, не дај боже, може учинити и горе ствари?

-Не знам како да га назовем, доћи до ограду салаша, позвати животиње, или су и саме дошле, и немилосрдно их убити.
Да ли може ово да се дешава данас?

На лицу места полиција je извршила увиђај а према Рашетиним речима, пони Златко је убијен са једним метком, а магарац Јулије са најмање два метка.

Мали Петров Салаш је место на коме деца из Апатина и околине долазе на упознавање са свим домаћим животињама и њиховим начином живота на једном класичном војвођанском салашу. Салаш је познат по томе што животиње нису затворене у кавезима као у зоолошки вртовима. Посебан однос, пун поверења према посетиоцима имали су убијени пони Златко и магарац Јулије.

Томе сведочи и књига устисака бројних гостију који долазе у бању и посете Петров салаш. Да ли је то сметало тој немилосрдној особи? Ако јесте, нека јој је бог у помоћи.
Шта рећи деци која у будуће буду долазила на салаш? Да постоје зли људи који воле да убијају недужне животиње? Kаква би то порука деци била, пита се Петар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.