MLADOST PRVA NA TURNIRU U AUSTRIJI, APATINCI POKAZALI KAKO SE BORI ZA GRB KLUBA

APATIN FUDBAL SPORT VESTI

Mladi fudbaleri apatinske Mladosti učestvovali su na turniru u Austriji na kojem su u konkurenciji timova do 15 godina osvojili prvo mesto. Mladost je bila najbolja na takmičenju u kome je učestvovalo 18 ekipa, a koliko su dobri bili potvđuje i to da su turnir završili bez poraza.

Apatinci su bili u grupi sa Kotvicama Kolobrzeg (Poljska), Dinamo Buđovice (Češka), JSG Oberlahen (Nemačka), Kerolet UFCB (Mađarska) i Forvats Ster (Austrija).

Mladost je kroz grupu prošla sa četiri pobede i jednim remijem i tako kao prvoplasirana ušla u završni trijagonal u kome se borila za titulu. Redom su padali Kerolet UFCB (2:0), Dinamo Buđovice (3:2), Kotvice Kolobrzeg (2:0), Forvats Ster (2:1), a jedini bod u grupi od Apatinaca uspela je da otkine ekipa JSG Oberlahen.

-Nismo imali nikakva očekivanja. Otišli smo da se igramo i pokažemo koliko možemo, ali iz utakmice u utakmicu smo bili bolji i tada su i apetiti porasli. Nakon velikog preokreta protiv Dinama iz Buđovica gde smo gubili sa 2:0 i uspeli da pobedimo 3:2, naši dečaci su psihički porasli i tog momenta sam znao da možemo da osvojimo turnir. – rekao je Slobodan Bačić, trener ove selekcije Mladosti.

Finalna ruda donela je mečeve sa Boznerom (Italija) i DVS 33 Ermelo (Holandija). U ovom trijagonalu Apatincu su pobedom od 2:0 protiv Italijana i remijem 0:0 protiv Holanđana bili najbolji i osvojili ovaj turnir koji ima tradiciju dugu 25. godina i jedan je od najvećih kada su amaterski klubovi u pitanju.

-Iako smo Bozner dobili sa 2:0 nije bila tako laka utakmica jer sve do pred kraj bilo 1:0 i meč je mogao da ode i na drugu stranu. Poslednji meč sa timom iz Holandije je bio prilično stresan jer su u tom momentu moji igrači hteli samo da izdrže i osvoje turnir, a stizao nas je i umor jer smo čitav turnir odigrali sa 12 igrača. – kazao je Bačić.

Po povratku u Apatin mlade šampione je dočekalo prijatno iznenađenje u režiji predsednika Mladosti, Aleksandra Jovanovića i p.r. Mladosti, Rajka Boškovića. Napravljen im je doček koji će pamtiti, a koji su isto tako zaslužili svojim zalaganjem na turniru u Austriji. Dočeku su pristvovali i zamenica predsednika opštine Apatin, Dubravka Korać kao i sekretar Skupštine opštine Apatin, Marko Đumić.

Razgovor sa Slobodanom Bačićem možete poslušati u programu Dunav radija u 16 i 30 ili na linku ispod.

FONO Slobodan Bačić