МЛАДЕ АПАТИНСКЕ АТЛЕТИЧАРКЕ ОДЛИЧНЕ НА ТАКМИЧЕЊУ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

Шест медаља уз шест оборених личних рекорда за младе наде апатинске атлетике

Атлетски клуб Срем и Сремска Митровица угостили су на атлетском стадиону преко 800 младих атлетичара из 29 атлетских клубова у оквиру традиционалног Пролећног митинга пријатељства који је у недељу 25.4.2021. године.

Апатин и Атлетски клуб Апатин на такмичењу одлично су представљале три такмичарке Милица Занзе, Софија Бујић и Јована Куриџа предвођене тренером Бојаном Томашевићем и уз подршку родитеља.

Постигнути су сјајни резултaти и освојене су три медаље, од којих је две освојила Милица Занзе (2010. годиште) која је прво место и златну медаљу остварила у трци на 60 метара уз оборен лични рекорд (8 секунди и 65 стотинки) у конкуренцији од 52 такмичарке и бронзану медаљу у скоку у даљ (4,15 метара), где је наступило 24 такмичарке. Треће место и бронзану медаљу за Атлетски клуб Апатин у конкуренцији од 29 такмичарки у скоку у даљ освојила је Јована Куриџа (2013. годиште) са новим личним рекордом од 2 метра и 99 центиметара, Јована је наступила и у трци на 60 метара у конкуренцији од 55 такмичарки освојила 16. место са новим личним рекордом 10 секунди и 80 стотинки.

Сјајан наступ и оsвојена два шеста места у две дисциплине са два лична рекорда у изузетно јакој конкуренцији од преко 50 такмичарки остварила је Софија Бујић која је у трци на 60 метара у којој је наступлио 55 такмичарки, истрчала резултат 10 секунди 48 стотинки, а у скоку у даљ остварила је резултат 2 метра и 89 центиметара, где је наступило 29 такмичарки.

Одличан наступ младих атлетичарки на једном од најбројнијих и наквалитетнијих атлетских митинга за младе у Републици Србији, показује на најбољи начин да Атлетски клуб Апатин н најбољи начин спроводи квалитетну бесплатну атлетску школу која се баштини од самог оснивања до данас, пуних 20 година. Остварени резултати који су остварени у Сремској Митровици дају одличан увод за обележавање јубилеја две деценија постојања Атлетског клуба Апатин 29.04.2021. године.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *