MINISTARKA ZORANA MIHAJLOVIĆ NAJAVILA ULAGANJE U LUKU APATIN

APATIN EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa evropskom koordinatorkom za Koridor Rajna-Dunav, Karlom Peijs o razvoju vodnog saobraćaja u Srbiji i najavila nova ulaganja u projekte u toj oblast.

Razgovaralo se o aktuelnim projektima koji se finansiraju iz pretpristupnih (IPA) fondova, kao i o planovima Srbije za izgradnju i razvijanje luka u Beogradu, Apatinu, Smederevu i Novom Sadu, navedeno je u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Mihajlovićeva je kazala da Srbija trenutno realizuje projekte u oblasti saobraćaja vredne oko četiri milijarde evra, i najavila da će u narednom periodu Ministarstvo raditi na tome da se poveća ulaganje u vodni saobraćaj.

-To se posebno odnosi na projekte koji će omogućiti Srbiji veće korišćenje potencijala Dunava, reke koja predstavlja važan saobraćajni koridor ne samo za Srbiju, već i za čitavu Evropu, rekla je ona. Peijsova je dala podršku planovima Srbije za razvoj vodnog saobraćaja i njegovo veće korišćenje za prevoz robe i naglasila da je srpski projekat sanacije kritičnih tačaka na Dunavu jedinstven primer u Evropi dobre saradnje sa nevladinim organizacijama koje se bave zaštitom životne sredine.