МИНИСТАР ВАЊА УДОВИЧИЋ ПОСЕТИО АПАТИН

APATIN BOKS FUDBAL SOMBOR SPORT VESTI

У посети Апатину данас су били Вања Удовичић, Министар омладине и спорта Републике Србије и Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста. Они су са председницом општине Апатин Дубравком Кораћ и другим представницима локалне самоуправе посетили Техничку школу са домом ученика где су присуствовали тренингу Омладинског рукометног клуба и донирали вредну спортску опрему и друге реквизите.

Удовичић је Техничкој школи са Домом ученика ОРК уручио донацију од 2 гола, две кошаркашке табле са обручима, 40 лопти и одбојкашке мреже.

– Овде у врло значајној општини Апатин када је реч о развоју омладинске али и спортске области показујемо колико је значајно тимско деловање, тимско улагање, али и тимско сагледавање свих неопходних потреба. Увек имамо стратешки циљ да директно на терену кроз живу реч сагледамо неопходне мере које су потребне да се изведу на локалу, али и да чујемо које потребе имају локални спортски клубови, као и предстваници локалних јединица, како да унапредимо положај младих али и локалних клубова. Драго ми је што смо данас посетили Техничку школу овде у Апатину где настављамо нашу акцију донирања спортске опреме и спортских реквизита широм Србије. Циљ нам је да до краја ове године четвртина свих фискултурних сала широм Србије добије нову опрему и реквизите који се огледају у два гола, две табле, два обруча, 40 лопти, по 10 за 4 колективна спорта и мрежу за одбојку. На тај начин желимо да постакнемо децу да уђу у систем спорта и рекреативног спорта, школског спорта, као и да мотивишемо професоре да имају квалитетнују опрему за рад са децом, поручио је министар Удовичић.

Председница општине Апатин, Дубравка Кораћ се захвалила Министру и Покрајинском секретару на посети, и нагласила да је област омладинске политике сада приоритет у нашој општини.

-Ове године смо анимирали наше средњошколце стипендијама које додељујемо на територији Апатина, а расписане су и стипендије за студенте. Сваке године стипендирамо 150 студената из наше општине и заиста је област омладинске политике приоритет данас у Апатину. Наша општина има и активан Спортски савез са више од 30 клубова који су активни и покушавамо да им помогнемо. Данас смо имали прилику да видимо један леп пример женског рукометног клуба који је пре само годину дана био готово пред гашењем. Међутим, кроз ентузијазам пре свега тренера Николе Ореља, али и кроз подршку Спортског савеза и општине Апатин тај клуб је оживео и данас имамо више од 70 девојчица које се баве рукометом у четири селекције и то је негде наша тежња. Овогодишњи буџет за спорт на нивоу општине Апатин, који је додељиван спортским клубовима за такмичења био је десет милиона динара, а у буџету за наредну годину предвиђено је 16 милиона динара, што значи да је заиста драстично и велико повећање тог буџета и то ће заиста да осете сви наши спортски клубови, изјавила је председница Кораћ.

Покрајински секретар за спорт и омладину, Дане Баста је подсетио да је секретаријат на чијем је челу ове године финансирао обнову једног терена у Апатину и најавио нова улагања.

-Данас смо са председницом општине Апатин договорили неке даље планове и нова улагања секретаријата у спорт, школски спорт и спортску инфраструктуру. Ми смо ове године кроз наш конкурс определили 1,5 милиона динара за реконструкцију баскет терена у Блоку 112, а у наредном периоду очекујемо много већа улагања у спорт.

….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *