МИЛОШ ПОПОВИЋ: МАСОВНОСТ И КВАЛИТЕТАН РАД ДАЈУ РЕЗУЛТАТЕ

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

У Одбојкашком клубу “Апатин” тренира око 120 девојчица, а за овај спортски колектив 2019. година је била најуспешнија од оснивања. Почетком прошле године ОК “Апатин” је у избору Спортског савеза општине Апатин проглашен за најуспешнији клуб у општини Апатин за 2018. годину, а потом су све селекције клуба добрим играма и вредним радом оствариле одличне резултате у такмичењима која играју.

Сениорке су сезону 2018/2019. завршиле као прве на табели у Првој Војвођанској лиги. До наслова првака лиге су дошле без пораза, са 41 освојеним бодом и са свега пет изгубљених сетова. Према речима Милоша Поповића, то је изузетно велик успех за клуб.

-Поносан сам на оно што смо урадили, а победнички карактер смо задржали и у новој сезони и тренутно смо први на табели. Прошлу годину смо завршили као клуб са највише освојених бодова, укупно 24, а у првом пролећном колу које је играно претходног викенда смо остварили победу. Ишли су нам на руку и резултати других екипа, па сада имамо четири бода више од другопласиране Суботице, нагласио је Поповић.

Одбојкашки клуб “Апатин” је једини женски клуб у региону који има и другу сениоркску екипу, која се такмичи у Другој Војвођанској лиги под називом “ОК Апатин 2”.

-Девојке које чине ову екипу лигу играју другу годину за редом. Јесењи део првенства су завршиле на високом трећем месту, а борбу за бодове наставиће крајем фебруара. У другој екипи су млађе играчице које стичу неопходно искуство и из ње имају прилику да уђу у први тим, рекао је Поповић.

Најмлађе девојчице ОК “Апатин” се такмиче у узрасту од 8 до 15 година у мини одбојци (street volleyu), на турнирима који се играју од пролећа до јесени и оне су претходне године освојиле 60 медаља на трунирима широм Војводине, од чега је више од 30 златних.

Млађе пионирке, девојчице рођене 2006., 2007. године и млађе играју лигу која почиње у марту.

Пионирке су и ове сезоне из лиге Јужна бачка где се такмичило девет клубова, избориле пласман на првенство Војводине на којем учествује 20 најбољих клубова покрајине. Ова квалитетна лига је почела пре десетак дана, а Апатинске су у групи са “Румом”, “Сремом”, “Дунав волејом”, екипом “Либеро” из Бачког Градишта и “Хајдуком” из Куле. Две најбоље екипе из ове групе ће се пласирти у четвртфинале пионирског првенства Војводине и наставити такмичење за освајање титуле покрајинског шампиона.

Кадетска екипа Одбојкашког клуба Апатин ће играти међу 16 најбољих екипа у Војводини, а то такмичење ће почети крајем марта.

Како каже Милош Поповић, у клубу тренира доста деце, сви су јако мотивисани и редовно долазе на тренинге. Он напомиње да кроз такмичења у којима наступају, девојчице имају све што је потребно за напредовање, како би једног дана заиграли у неком од великих клубова.

-Имамо неколико играчица у првој екипи које су скренуле пажњу на себе. Ивана Милер је већ дуго стандардна у постави и поред тога што је једна од најмлађих. Она је рођена 2003. године, а већ је наступила у “Beach volley” лиги Србије за сениорке и на финалном турниру који је игран у Сомбору освојила пето место. Ту је и Мелинда Зорић, млада и перспективна играчица која је ове године добила више простора у екипи и то је искористила на најбољи начин, каже Поповић.

Он је напоменуо да и у млађим категоријама има много играчица које, ако наставе са добрим радом као до сада, имају шансе да направе нешто више.

-У наредном периоду се много очекује од Дуње Мирић и Драгане Зорић, али је сигурно да ће уз квалитетан рада и многе друге девојчице доћи у ситуацију да буду ослонац екипе.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *