IZUZETAN KULTURNO-UMETNIČKI PROGRAM I KONCERT ANE BEKUTE OBELEŽILI DRUGI DAN 50. “APATINSKIH RIBARSKIH VEČERI”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Jedna od najpopularnijih folk pevačica današnjice, Ana Bekuta, u pratnji orkestra Ace Sofronijevića, održala je sinoć jednoiposatni koncert u sklopu programa drugog dana 50. “Apatinskih ribarskih večeri”.

Pevačica je započela nastup na Trgu oslobođenja pesmom “Crven konac”. Sledeća na repertoaru bila je “Imam jedan život”, a potom su se ređali sami hitovi poput: “Brojanica”, “Zlatiborske zore”, “Kralj ponoći”, “Zavoleh te”, “Ja nisam rođena da živim sama”, a promovisala je i pesme sa novog albuma.

BenQ Digital Camera

Predstavnici Turističke organizacije podelili su fanovima po dvd sa  Aninim pesmama.

Ana Bekuta, odnosno Nadežda Polić,  je od samog početka svoje karijere, duge više od dve decenije, na samom vrhu srpske narodne muzike, pa je bilo očekivano da publici priredi koncert bez ijednog nedostatka. Ona je plesala i pevala puna energije, a brojna publika bila je na nogama i uz pevačicu tokom celog koncerta.

Ona je, između ostalog, izjavila:

ana bekuta

Koncertu je prethodio izuzetan kulturno-umetnički program koji su priredili članovi: Omladinskog kulturno-umetničkog društva “Ivo Lola Ribar” iz Sonte, Gradskog kulturno-umetničkog društva “Dunav” i orkestra “Dunavski biseri” iz Apatina, a kao gosti predstavili su se članovi Kulturno-umetničkog društva “Svetozar Marković” iz Umke.

BenQ Digital Camera

BenQ Digital Camera

BenQ Digital Camera

Tokom večeri održano je takmičenje dece do 15 godina u kuvanju ribljeg paprikaša. U Domu kulture ranije je prikazan film “Alvin i veverice”.

U centru grada, u poslepodnevnim satima, održan je turnir u uličnoj odbojci za devojčice, a u Banji “Junaković” drugi takmičarski dan Teniskog turnira “Open Junaković”.

U Bajovoj bašti u Svilojevu održano je već tradicionalno takmičenje u hvatanju šarana golim rukama. Tokom dana organizovan je niz sportskih igara, a u večernjim satima druženje uz živu muziku.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *