MILOŠ DREKOVIĆ TREĆI NA KROSU RTS-A, MIROSLAV PEŠIĆ PRVI NA 5 KM NA NOVOSADSKOM MARATONU

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT SRBIJA VESTI

Apatinski atletičari nakon veoma uspešno realizovanog 22. Apatinskog Dunavskog polumaratona koji je realizovan protekle nedelje imali su uspešan i vikend koji je za nama u rezultatskom smislu.

Mladi atletičari AK Apatin i AK Omladinac Prigrevica učestvovali su u finalnoj trci krosa RTS koji je održan u Centru za fizičku kulturu Vrbas, na kojem je nastupilo 9 atletičara iz Apatina i 4 iz Prigrevice.

Većina od 13 mladih atletičara uspeo je da ostvari plasman među prvih deset koji su se penjali na pobedničko postolje. Najusupešniji nastup od atletičara AK Apatin imao je Miloš Dreković koji je u izuzetno hrabroj trci i borbi do same finiš linije osvojio treće mesto u trci dečaka drugog razreda na 500 metara, Milica Zanze je u trci učenica prvog razreda u trci na 400 metara vodila do poslednjih 80 metara, ali je na kraju za malo izgubila postolje. Tri sedma mesta zauzele su Elena Ćopić u trci devojčica drugi razred na 400 metara, Una Đukić kod devojčica sedmi razred na 800 metara i Vanja Obradović na istoj distanci kod devojčica osmi razred. Sanja Rajšić osvojila je 9. mesto u trci na 500 metara. Vuk Ličina osvojio je 14. mesto u konkurenciji dečaka iz šestog razreda na 800 metara, dok je Lena Rajić imala veliki peh u trci devojčica iz trećeg razreda na 500 metara, ona je posle ubedljivog vođstva u prvoj polovini staze pala i udarila kolene i pored svega ostvarila plasman oko 20. mesta.

U glavnoj trci dana Đuro Borbelj, nastupio je u trci seniora na 3.000 metara i zauzeo 7. mesto iza tri takmičara iz Kenije, dva takmičara iz BiH i jednog takmičara iz Srbije.

Najuspešniji predstavnik AK Omladinac bila je Milana Tadić koja zauzela izuzetno dobro 5. mesto u konkurenciji devojčica treći razred na 500 metara, Dragana Popović bila je 6. u trci na 500 metara za devojčice drugi razred, Jovana Čović je u trci na 600 metara za devojčice iz šestog razreda, veliki peh imao je Branislav Tadić koji je usled loše uređenje staze posle velikog vođstva ostao bez plasmana u prvih deset na 800 metara u konkureciji dečaka učenici peti razred.

U nedelju je održan međunarodni 25. Novosadski maraton u okviru kojeg je održano Prvenstvo Srbije u maratonu. Zoran Radičanin je oborio lični rekord i osvojio sedmo mesto u konkurenciji 27 takmičara iz 15 klubova, dok je Milan Kovačić ostvario plasman na 19. mesto sa oborenim ličnim rekordom za 50 minuta. U ženskoj konkurenciji bronzanu medalju na Prvenstvu Srbije osvojila je Aleksandra Burkanović pulenka Mariane Čegar Lukić, uz oboren lični rekord za 16 minuta. Aleksandra Burkanović je trenutno članica ARK Fruška Gora i u prealznom roku koji počinje za mesec dana pristupiće AK Apatin. Milan i Aleksandra su puleni Mariane Čegar Lukić.

U trci na 5 kilometara koja je održana u okviru manifestacije Miroslav Pešić osvojio je ubedljivo prvo mesto. U trci na 10,5 kilometara odlične nastupe imale su Branka Veličković, Ana Nađheđeši i Žaklina Klemen Mitrović koje su oborile svoje lične rekorde i ostvarile plasmane u gornjem delu tabele.

Protekle nedelje je predsednik AK Apatin Goran Čegar odlukom Upravnog odbora Atletskog saveza Srbije izabran za kordinatora svih trka izvan stadiona (kros trke, ulične trke, polumaratoni i maratoni) i na funkciju je stupio sa danom odluke 19.10.2017. godine.

Naredni vikend članovi AK Apatin imaće bogat program, Đuro Borbelj nastupiće na Prvenstvu Srbije u krosu koje se održava u Boru, 28.10. Takmičenje je izborno za sastava reprezentacije Srbije za Prvenstvo Balkana koje se sredinom novembra održava u Turskoj.

Na međunarodnom Ljubljanskom polumaratonu na dužini od 21 km i 097 metara nastupiće Vladimir Teodosić, Ana Nađheđeši, Pešić Miroslav, Milan Kovačić i tri debitantkinje na polumaratonu Danijela Dragojević, Branka Veličković, Žaklina Klemen Mitrović, u istoj disciplini oprobaće se Predrag Vejin individualac iz Apatina.

Goran Čegar predstavljaće R. Srbiju i Atletski savez Srbije na Evropskom atletskom biznis forumu koji se održava u Frankfurtu od 27. do 29.10. na kojem će pored predsednika svetske i evropske atletske federacije Sebastijana Kuoa i Sven Arne Hansena učestvovati nekoliko stotina atletskih funkcionera i organizatora najvećih svetskih atletskih događaja.

bty bty bty bty bty