MILOŠ ĐERIĆ U IZVRŠNOM SAVETU SOCIJALISTIČKE OMLADINE SRBIJE

APATIN POLITIKA VESTI
U sedištu Glavnog odbora SPS održana je konferencija Socijalističke omladine Srbije, povodom izbora članova rukovodstva mladih socijalista, na kojoj je učestvovala i tročlana delegacija Saveta socijalističke omladine opštine Apati u sastavu: Miloš Đerić, predsednik Saveta socijalističke omladine Srbije, Milana Vujin i Veselin Mašić.
Na tom skupu zaključeno je da Socijalistička omladna Srbije daje punu podršku lideru SPS Ivici Dačiću za izbor na mesto predsednika SPS na predstojećem 9. Kongresu 14. decembra. Mladi socijalisti veruju da samo čovek sa čvrstim stavom, jasnom vizijom i dokazanim rezultatima može da vodi SPS u ovom teškom i turbulentnom vremenu.
Izbornoj konferenciji prisustvovali su potpredsednici SPS: prof. dr Slavica Đukić-Dejanović i dr Dijana Vukomanović, predsednik IO SPS Branko Ružić, kao i predsednik Gradskog odbora SPS Beograda i član Predsedništva SPS Aleksandar Antić, koji su se prigodnim rečima obratili skupu.
Predsednik Socijalističke omladine Srbije Đorđe Đoković rekao je da su socijalisti prethodni period iskoristili za detaljno planiranje budućnosti socijalističke omladine.
– Želja nam je da sve što radimo, radimo složno i jedinstveno i zato ćemo danas zajedno izabrati predstavnike za različita stranačka omladinska tela i strukture i zajedno definisati prioritete u daljem radu. Pravilno postavljena struktura je kamen temeljac daljeg napretka omladine – rekao je predsednik Socijalističke omladine Srbije Đorđe Đoković.
– Pozitivna atmosfera rađa novu energiju i kreativnost i to je ono što odiše ovom prostorijom danas – istakao je predsednik Socijalističke omladine Srbije i dodao da su mladi socijalisti snaga sadašnjosti i snaga budućnosti.
Na izbornoj konferenciji Socijalističke omladine Srbije na mesta potpredsednika izabrani su: Marko Vukomanović, Milica Ilić, Davor Gačić, Ivana Dinić, Robert Milićević i Gojko Trkulja. Na mesto sekretara Republičkog saveta Socijalističke omladine Srbije izabran je Nikola Rajičić, a na mesto internacionalnog sekretara omladine izabrana je Aleksandra Gajić.
Imenovan je i Izvršni savet Socijalističke omladine Srbije, među kojima je i Miloš Đerić, predsednik Saveta socijalističke omladine opštine Apatin, ispred Zapadnobačkog okruga.
Predlog je, inače, jednoglasno usvojen na sastanku predsednika saveta socijalističke omladine iz Sombora, Kule, Odžaka i Apatina, održanom u Apatinu, kada su imenovani i delegati za sednicu izborne konferencije Socijalističke omladine Srbije i kandidati za članove Republičkog saveta Socijalističke omladine Srbije.
Prisutni su, nakon zvaničnog dela sastanka, izrazili želju da se saveti socijalističke omladine grada Sombora i opština Apatin, Kula i Odžaci udruže i uspostave saradnju na budućim aktivnostima vezanim za izborne i druge aktivnosti SPS i sa ciljem međusobnog povezivanja mladih socijalista. Za predsednika je predložen Predrag Balandžić iz Kule, a za zamenika predsednika, koja bi ujedno bila zadužena za članstvo, odnosno mlade Zapadnobačkog okruga, Anita Stojakov iz Sombora.
Za goste je potom upriličen prijem u kabinetu dr Živorada Smiljanića. Dr Smiljanić je podržao predloge, razgovarao sa mladima i uputio im moralnu podršku za dalji rad.