МИЛАН РОЖИЋ У ПЕСМИ ПЛАВЕ ОЧИ ОПЕВАО АПАТИН

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Педесетшестогодишњи Апатинац Милан Рожић снимио је прву песму о нашем граду у жанру народне музике.  До сада су Апатин опевали тамбураши, банде и музичари из поп-рок бранше, а сада постоји и у верзији ткз. народњака.

– То је наменска песма за жену која има плаве очи, свакако се ту спомиње и град Апатин, Јелен пиво и Дунав. Дарко Радаковић је урадио рок верзију, па сам помислио да је штета да остане само та једна снимљена. Апатин заслужује више песама, каже Милан Рожић који се музиком аматерски бави преко 40 година.

Живи и ради на релацији Апатин-Линц јер је запослен у Аустрији, али често долази у свој град.

– Дуго већ имам идеју да Апатин опевам и ево мислим да је дошло време да је и снимим. Песму сам написао пре три године и аутобиографска је. Није било лако уклопити 40 година у три минуте песме па је било доста кориговања, али сада сам задовољан. Некада сам свирао хармонику, волим народну музику и певам кад год стигнем. Често се људи изненаде на неком скупу кад се дохватим микрофона па ми кажу: Где си био до сада, смеје се Милан који није превише размишљао о професионалној каријери певача.

https://www.radiodunav.com/wp-content/uploads/2022/02/Milan-Rožić-Plave-Oči.mp3

Чекао је да песма сазри, да љубав нађе пут до плавих очију, а он сам се охрабри да то преточи у песму. Није лако тако емотивно оголити душу, па ова песма још није стигла до публике.

– Мало људи је до сада чуло песму, ево Радио Дунав је има ексклузивно и надам се да ће се допасти Апатинцима. Не планирам да јавно наступам, хтео сам само да се забележи моја љубав према одређеној жени али и према овом граду, рекао је Рожић.

Милан је написао текст и направио музику, а код форшпила му је помогао пријатељ Босо Томашевић на чему му је захвалан. Идоли су му Шабан Шаулић, Митар Мирић, Милош Бојанић, Шериф Коњевић, а од женских вокала воли Снежану Ђуришић.

Песма је урађена од срца, као поклон граду али и себи за душу. Многи ће се у њој препознати, нарочито власница плавих очију, каже с осмехом Милан Рожић.

Иако није очекивао подршку медија у остварењу свог сна, надамо се да ће песма стићи до публике и освојити је ауторовом искреношћу.

М.В/А.Д

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.