МИНИСТАР НЕДИМОВИЋ И ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР БОЖИЋ ПОСЕТИЛИ ГАЗДИНСТВО ТУМБАС У КУПУСИНИ

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA VESTI

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић и покрајински секретар за пољопривреду Чедомир Божић, посетили су данас пољопривредно газдинство Тумбас у Купусини где су са домаћинима и представницима локалне самоуправе разговарали о актуелним темама у области пољопривреде.

Покрајински секретар Чедомир Божић се захвалио домаћинима на гостопримству рекавши да је посећивао раније села апатинске општине, али и да је први пут у Купусини.

-Оно што ми је драго је што сам данас у разговору са власником газдинства сазнао да је његов син прошле године учествовао на конкурсу за младе где је добио средства у висини од 800 хиљада којима је купио прскалицу, као и да су учествовали на недавном конкурсу које је расписао покрајински секретаријат за пољопривреду, рекао је Чедомир Божић.

Он је још напоменуо да су средства за субвенције Покрајинског секретара за пољопривреду за ову годину значајно већа у односу на претходну када су у питању пољопривредна газдинства, а нагласио је и да је јако добра сарадња са локалном самоуправом која редовно прати и одазива се на све расписане конкурсе.

Председница општине Апатин Дубравка Кораћ се захвалила министру и покрајинском секретару на посети, а посебно јер су дочекани у Купусини.

-Купусина је изузетан пример где имамо сјајне домаћине који се баве пољопривредом, где газдинства живе и за пољопривреду и од пољопривреде, рекла је Дубравка Кораћ додавши за ово апатинско село да је посебно по томе што је у њему комасација у потпуности завршена. Председница се захвалила и покрајинском секретаријату на подршци у многобројни пројектима на којима је наша општина учествовала.

-Пре свега ту је комасација која је завршена у Купусини, а где смо имали континуирану подршку, али и пројектима које планирамо за ову годину. То је трећа фаза реконструкције наше фабрике воде, чиме ћемо завршити један циклус где би грађани били мирни наредних 10-15 година да знају да пију добру и исправну воду. Такође, идеја је да се уреде атарски путеви, и да урадимо пројектну документацију за канализацију у Пригревици, закључила је Дубравка Кораћ.

Извор: СО Апатин

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *