МАТУРСКО ВЕЧЕ АПАТИНСКИХ СРЕДЊОШКОЛАЦА (ФОТО)

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

Матуранти апатинских средњих школа: Гимназије “Никола Тесла”, Средње грађевинске и дрвопрерађивачке стручне школе и Техничке школе са Домом ученика, вечерас прослављају матурско вече.

Иако је због лошег времена и кише изостао традиционални свечани дефиле улицом Срских Владара, матуранти, њих 160 у пратњи бројне родбине и пријатеља који су дошли да се фотографишу за успомену, упутили су се у угоститељски објекат МС Елкоп (куглана) где је одржан Матурски бал.

Матурантима, професорима и гостима обратили су се ученик Василије Зорић и директор гимназије Милан Дражић који је ученицима пожелео срећу и успех.

– Из наших школа носите прегршт лепих успомена и знање којим ћете се пробијати, освајати свет и градити лепшу и бољу будућност, своју као и будућност Апатина и Србије. Верујем у вас и сигуран сам да су овде будући успешни људи који ће се поносити што су ишли у ове школе и на све што смо вам пружили. Имате право да паднете сто пута, али не смете остати на земљи. Свет који је испред вас не обраћа пажњу на оне који заостају. Данас излазите из мирне луке родитељског дома , хватајте добар ветар, разапните једра и само напред. Све најбоље!! рекао је Дражић у свом обраћању.

Након званичног дела програма матурске вечери, уследило је весеље којим се још једна генерација наших младих суграђана опростила са школским клупама и храбро закорачили у свет одраслих.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.