МАТЕА БАЛАЋ НА КАМПУ ПЕРСПЕКТИВНИХ РУКОМЕТАШИЦА

APATIN SPORT VESTI

Матеа Балаћ, млада рукометашица из Апатина, одабрана је да учествује у престижном кампу перспективних спортиста који организују Министарство спорта Републике Србије и Рукометни савез Србије. Играчица Омладинског рукометног клуба Апатин, истакла се својим талентом и трудом, што јој је омогућило да се нађе међу 22 најперспективније рукометашице рођене 2010. године и млађе из целе Србије.

Матеин тренер, Никола Орељ има само речи хвале када је о овој младој апатинској рукометашици реч.

-Испред Омладинског рукометног клуба Апатин сви смо поносни на насу Матеу. Пре пар месеци кад је најављен овај камп био сам сигуран да ће се Матеа наћи на списку. Она је веома предана, посвећена и спремна да учи, редовна је на тренинзима и веома брзо напредује, игра за све селекције од пионира па до сениора, и неко је ко се веома лако уклапа. Пре три године када је почела тренирати показала је потенцијал и таленат који смо усмеравали у правом смеру и резултат тога је и овај позив на камп перспективних играчица под окриљем РСС-а. Квалитетно смо радили претходних година па су и уследила нека признања: позивана је у селекције Војводине неколико пута за различита годишта, два пута млада перспективна спортисткиња од стране Спортског савеза општине Апатин, најбољи средњи бек на државном првенству за млађе пионирке прошле године и још много других награда. Матеа је неко ко је пример добре играчице, одличне другарице и правог спортисте. Oна је тек на почетку и пред њом је дуг пут на коме треба много да учи, али ако остане овако посвећена сигурно ће успети. Желимо јој пуно успеха на предстојећем кампу и да представи себе и свој клуб у најлепшем светлу, поручио је Орељ.

Камп Караташ, који ће се одржати од 17. до 23. јуна, биће место окупљања младих талената у рукомету. Девојчице и дечаци ће имати прилику да унапређују своје вештине под руководством врхунских тренера. Младе рукометашице ће тренирати Љиљана Марковић, једна од легенди српског рукомета, уз подршку својих сарадника. Посебна пажња ће бити посвећена техничко-тактичком усавршавању и тестирању како би се идентификовали потенцијали и радило на њиховом даљем развоју.

Међу тренерима ће бити и Слађана Поп-Лазић, прослављена репрезентативка и мастер тренер, као и Јасмина Гутеша која ће радити са голманима.

Овај камп представља изузетну прилику за Матеу Балаћ и њене вршњакиње да стекну нова знања, унапреде своје вештине и стекну искуства која ће им бити драгоцена у даљем спортском развоју. Матеин успех је понос за њен клуб и Апатин, те инспирација за све младе спортисте у Србији.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *