МАРИНА ГАЈЧИН, НАЈБОЉИ УЧЕНИК У 40 ГОДИНА ГИМНАЗИЈЕ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

-ТАМАРА ИЛИЋ, ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ ГРАЂЕВИНСКE ШКОЛЕ

У Гимназији „Никола Тесла“ и Средњој грађевинској и дрвопрерађивачкој стручној школи стасала је још једна генерација матураната. Четири године професори апатинских средњих школа градили су, заједно са ученицима, зидове знања као здање које ће их у будућности чувати, богатити и оплемењивати у духовном смислу. На то здање доградиће студије, посао, каријеру, породицу, живот. Оно што су научили памтиће, а успомене које су стекли вратиће им осмех на лице и у најтежим временима.

За ђака генерације у Гимназији „Никола Тесла“ изабрана је Марина Гајчин, а у Средњој грађевинској и дрвопрерађивачкој стручној школи Тамара Илић.

– Пред нама су две генерације матураната и то једне од бољих од дана оснивања средњих школа у Апатину. Моја процена је да ће и за четири године ово и даље бити успешне генерације. Предвиђам да ће око 70 одсто ученика ове генерације у року завршити студије. Ове године имамо 11 заслужних вуковаца и на то смо поносни. Желим вам све најбоље у приватном животу и да упишете оно што волите јер ћете цео живот радити посао који сте изабрали, рекао је директор Гимназије Милан Дражић у обраћању ученицима и родитељима.

Директор Дражић није крио понос ни штедео речи хвале за овогодишњег изабраног ђака генерације.

– Четири године сте путовали у возу, а локомотива је била Марина Гајчин. Почео сам радити 1994. године, али оваквог ђака до сада нисмо имали у 40 година рада Гимназије. Честитам њој, али и њеној породици, изјавио је Милан Дражић.

Директор Средње грађевинске и дрвопрерађивачке стручне школе Зоран Станковић захвалио се и родитељима матураната што су имали поверења у просветне раднике школа да им повере своју децу и верују у знање које су им пренели.

– Матуранти, ви који идете даље у школу, желим вам да будете успешни студенти и да уживате у периоду који је пред вама. Вама који сте већ почели да радите желим да будете успешни млади радници. Онима који још увек не знају шта ће даље желим да пронађу оно што их највише занима. А до тада сви уживајте у овом тренутку који имате, рекао је директор Станковић.

Ово је последњи пут да су се ђацима Гимназије и Средње грађевинске и дрвопрерађивачке школе обратила два директора. Већ од јесени ове две апатинске школе биће обједињене под једно руководство и имаће истог директора. Директор Дражић се нашалио да је једини разлог овом спајању што родитељи немају по троје или четворо деце. Шала лежи у трагичној збиљи наше државе у којој влада бела куга и број рођене деце не успева да одржи рад школа у пуном капацитету, док државни врх и даље само прича празне приче, без конкретне помоћи родитељима који би се одважили на бројније потомство.

Родитељи ђака генерације организовали су коктел за присутне у име своје деце и на тај се начин захвалили свима за подршку коју су њихова деца, али и остали ђаци имали током школовања у апатинској средњој школи.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *