MARIANA ODBRANILA TITULU ŠAMPIONA SRBIJE U MARATONU

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Atletski klub Apatin i u 2016. godini ima titulu seniorskog prvaka države u najtežoj atletskoj disciplini, jer je Mariana Čegar Lukić odbranila titulu prvaka države u maratonu koju je osvojila prošle godine u aprilu na Beogradskom maratonu. Titulu seniorskog prvaka Srbije u olimpijskoj disciplini – maraton (42 kilometra i 195 metara), Mariana je osvojila ubedljivom sveukupnom pobedom u ženskoj konkurenciji na međunarodnom 24. Novosadskom maratonu koji je održan juče (16.10. 2016. godine) – rezultat 3 sata 1 minut i 7 sekundi. Drugo i treće mesto zauzele su članice beogradske Crvene Zvezde, Nora Trklja i Ksenija Bubnjević. Marianinu pobedu uveličala je ćerka Una Čegar trijumfom u trci predškolaca na 150 metara koja je održana u okviru Novosadskog maratona, u istoj trci treće mesto osvojila je ćerka naše sugrađanke Jelene Šimić Popović, Mirna Popović koja je zauzela treće mesto. Mariana je dan pre maratona ostvarila ubedljivu pobedu na Koka kola hepi ran trci koja je održana u Beogradu. Mariana je stazu od 5.300 metara istrčala u vremenu od 19 minuta i 11 sekundi, drugo mesto osvojila je Radmila Đurić iz Beograda, dok je treće mesto zauzela članica AK Partizan Beograd, Danijela Barać. U istoj trci nastupio je član AK Apatin Aleksandar Zdravković koji je zauzeo 15. mesto u sveukupnom plasmanu. Na trci je učestvovalo oko 1000 takmičara i takmičarki iz cele Srbije. Marianini uspesi dobijaju na snazi, samim tim što je u poslednja dva meseca trenirala sa povredom (napuknuće mišića) koja još nije sanirana od sutra kreće na terapije i drugi podatak da kompletna finansijska sredstva za pripremu za učešće na takmičenjima na kojima predstavlja klub i Opštinu Apatin, snosi sama i njena porodica što oteževa situaciju za ostvarivanje vrhunskih rezultata.

Na Novosadskom maratonu nastupilo je još pet članova AK Apatin, na Prvenstvu Srbije u maratonu osmo mesto sa ličnim rekordom osvojio je Zoran Radičanin (rezultat 2 sata 59 minuta i 9 sekundi), u trci na 33 kilometra Katarina Popov osvojila je treće mesto u ženskoj konkurenciji, u trci na 25 kilometara Tihamer Sirak zauzeo je četvrto mesto, u trci na 10, 5 kilometara Predrag Knežević zauzeo je deseto mesto, dok je Nebojša Ćulumović u istoj trci uspešno istrčao deonicu. Ovog vikenda održana je skaj raning liga Srbije, Sokolov put u kojoj je nastupio i osvojio peto mesto Aleksandar Štajfer, on je stazu u dužini od 22 kilometra sa visinskom razlikom 2200 metara pretrčao za 3 sata i 11 minuta i 53 sekunde. Prethodnog vikenda članica AK Apatin Snežana Milošević osvojila je drugo mesto u ženskoj konkurenciji na međunarodnom maratonu 42 kilometra i 195 metara koji je održan u Prilepu (rezultat 3 sata i 41 minut) iza prvoplasirane dmaće takmičarke Aleksandre Kirađijeve. Istog dana održan je i Zagrebački maraton na kojem je uspeštan nastup imao Rajmond Halai.

Narednog vikenda (nedelja 23.10.) u Apatinu se održava 21. ASIKS Dunavski polumaraton u okviru kojeg se održava Prvenstvo Srbije u polumaratonu za seniore i seniorke, koji će ove godine gotovo sigurno okupiti rekordan broj takmičara iz Rusije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore (do sada prijavljeno oko 470 takmičara i takmičarki – prošle godine u cilj ušlo 438 učesnik). Takmičari će nastupati na sertifikovanoj stazi od 21 kilometara i 097 metara, osim polumaratonske trke ove godine se po drugi put održava i trka na 5 kilometara koja se ove godine zove Minakva trka zdravlja. Više informacija o manifestaciji na oficijalnom sajtu trke: www.dunavskipoumaraton.rs

Zoran Radicanin u cilju Mariana na Prvenstvu Srbije u maratonu u toku trke (Novi  Sad 16.10.) Una u sredini na pobednirkom postolju Novi Sad trka  predakolaca, 16.10.2016.