MARA VUKOVIĆ GOST EMISIJE BEZ KULTURE JE LOŠE: PONOSNA SAM ŠTO SAM UČESNIK PROJEKTA ” MAŠTALICE “

APATIN KULTURA VESTI

U audio projektu” Maštalice ” učestvovalo je 10 pisaca za decu sa svojim pričama koje traju 10 minuta. Među ovim poznatim piscima, našla se, ne slučajno, i Apatinka Mara Vuković.

– Ponosna sam što sam učesnik ovog projekta. Naša priče čitaju poznati glumci na čelu sa Goricom Popović. Moju priču ” Beli Deda Krsto i Panonsko more ” ćita čuveni glumac Dragan Vujić – Vujke. I ne samo da čita nego i glumi, menjajući glasove. Ovaj projekat su pokrenule izdavačke kuće ” Kreativni centar ” i Vip Mobile ” – rekla nam je Mara Vuković.

Razgovarali smo i o Marinom radu u Radio Beogradu jedan.

– Već neko vreme moje priče se čitaju u jutarnjem programu ” Dobro jutro deco ” na Radio Beogradu jedan. Znam da tu emisiju, pred školu, deca rado slušaju i drago mi je zbog toga. Mara Vuković je pričala i o svom pisanju za odrasle, koje traje dosta dugo.

– U starom ” Glasu komune “, a na konkursu ” Dunavska obale ” sa najvišim ocenama, dobila sam prvu nagradu ” za priću ” Po tragu vepra “. Za ciklus pesama ” Pesme o Stanislavu ” dobila sam nagradu ” Miloš Šubarički “. Objavila sam i jednu zbirku pesama ” Niz nebesko lice ” koja se može naći u biblioteci – rekla nam je Mara Vuković na kraju razgovora.

autor: Dušan Radivojević