U ŠKOLAMA U VOJVODINI ZIMSKI RASPUST PRODUŽEN DO 15. JANUARA

APATIN DRUŠTVO VESTI VOJVODINA

Zimski raspust u Vojvodini je produžen, pa će drugo polugodište, umesto 10. januara, u osnovnim i srednjim školama početi 15. januara. Poslednji školski dan prvog polugodišta u većini škola u Vojvodini je 22. decembar 2017. godine.

Resorni pokrajinski sekretar Mihalj Njilaš rekao je da je školski kalendar izmenjen prvеnstvеno da bi se izjednačili datumi završetka nastavne godine pokrajinskih i republičkih škola.

“S druge strane, produžetkom zimskog raspusta smanjuju se januarski troškovi vojvođanskih srednjoškolaca, jer će biti u mogućnosti da, umesto na mesečnom, kupe kartu za prevoz na polumesečnom nivou”, naveo je Njilaš. Dodao je i da je đacima koji su smešteni u učeničkim domovima omogućeno da plate troškove stanovanja za pola meseca, a da će škole ovim putem, između ostalog, smanjiti troškove za grejanje.

U drugom polugodištu održaće se dve nastavne subote – 14. aprila (prеma rasporеdu časova za pеtak) i 5. maja (prеma rasporеdu časova za ponеdеljak).

Poslednji dan školske godine za male maturante je 31. maj, dok je za učenike od prvog do sedmog razreda to 14. jun 2018.

Maturantima gimnazija nastava se završava 24. maja, učenicima završnih razreda trogodišnjih stručnih i četvorogodišnjih srednjih škola 31. maja, dok je svim ostalim srednjoškolcima poslednji dan školske godine 21. jun.