ЛИБЕРЛАНД KУПИО ПЛАВУ РУЖУ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

Чувени апатински ресторан “Плава Ружа” враћа се у угоститељске воде. Након неколико неуспелих аукција, “Плаву Ружу” из Апатин купила је компанија “Либерланд Гроуп доо” која је победила на лицитацији за овај угоститељски објекат.

Информацију о куповини први је на свом фејсбук налогу објавио Вит Једличка, власник ове компаније, чешки либертаријански политичар, српској јавности познат као председник тзв. Слободне Републике Либерланд, микронације која истиче претензије на бившу речну аду познату као Горња Сига, а која се налази на западној обали Дунава, између Србије и Хрватске.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2282340235423593&id=100009429163339

Kако сазнајемо, потписивање купопродајног уговора планирано је у наредним данима, када ће бити позната и постигнута купопродајна цена, а за медије je данас био доступан представник компаније”Либерланд Гроуп доо” Владан Јовановић.
Јовановић за “Дунав” каже да је ово за њих веома значајан потез.

-Препознавши велики туристички и пословни потенцијал Општине Апатин, председник Либерланда, Вит Једличка је заинтересовао инвеститоре који су спремни да улажу у овај регион. Kомпанија “Либерланд Гроуп доо” је победила на лицитацији за чувени угоститељски објекат Плава Ружа. Сматрамо да је ово врло битан пословни корак како за компанију тако и за грађане Општине Апатин, који ће поново моћи да се поносе овим туристичким садржајем.

Јовановић каже да је куповина објекта Плава Ружа само део планираног улагања у Апатин.
-Наша идеја је да формулишемо заједнички интерес са општином и свим осталим привредним и туристичким институцијама које су заинтересоване за сарадњу. Желимо да искористимо огроман маркетиншки потенцијал Вита Једличке који има широм света и ставимo у службу наших заједничких интереса. Надамо се да ће многи Апатинци препознати пословну шансу у сарадњи са нама- истиче Јовановић.

Мање познато јавности је да се за компанију Либерланд у апатинском бродоградилишту ове године гради туристички брод- крузер. Радови су увелико кренули, а када буде готов овај брод биће прави хотел на води.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.