„ЛЕТЕО“ АУТО-ПУТЕМ ПОД ДЕЈСТВОМ ПСИХОАКТИВНИХ СУПСТАНЦИ

HRONIKA SRBIJA VESTI

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције су на ауто-путу Шид-Београд, код Београда, приликом контроле саобраћаја такозваним „пресретачем“ зауставили возача аутомобила „ауди“ који је возио под дејством психоактивних супстанци, брзином 225,8 километара на час.

Полицијски службеници поднели су прекршајну пријаву због насилничке вожње против тридесетчетворогодишњег возача који је на ауто-путу, на делу где је брзина кретања ограничена на 80 километара на час, управљао брзином 225,8 километара на час.

Имајући у виду да је возач управљао возилом под дејством психоактивних супстанци, он је задржан у службеним просторијама полиције у трајању од 12 сати.

Прекршајни суд је учиниоца прекршаја осудио на казну рада у јавном интересу од 256 часова, новчану казну од 140.000 динара, 23 казненa поена и 12 месеци забране управљања моторним возилом.

Полиција апелује на возаче да прилагоде брзину кретања возила постојећим законским нормама будући да је неприлагођена брзина најчешћи фактор настанка саобраћајних незгода.

3 thoughts on “„ЛЕТЕО“ АУТО-ПУТЕМ ПОД ДЕЈСТВОМ ПСИХОАКТИВНИХ СУПСТАНЦИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.