GIMNAZIJALCI ZA GIMNAZIJALCE

APATIN DRUŠTVO VESTI

U subotu, 26. septembra, u gimnaziji Nikola Tesla u Apatinu održan je turnir u malom fudbalu pod nazivom Gimnazijalci za gimnazijalce.

Turnir je održan u sklopu projekta Mladi su zakon, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta. Pre samog turnira, gimnazijalci, u saradnji sa članovima udruženja Huma uredili su školski fudbalski teren, iscrtali linije, ofarbali golove i pripremili ga za dalje korišćenje.

Na turniru su učestvovali bivši i sadašnji gimnazijalci, koji su svojom igrom zabavili prisutne i pomogli gimnaziji da prikupi novčana sredstva, koja su namenjena za opremanje škole. Za medalje se borilo osam ekipa, a epitet najboljih, kao i zlatne medalje, ponela je generacija 1992. godišta, koja je u finalu savladala generaciju 1988. godišta, rezultatom 3:2.

perunicic

Turnir je otvorio Predrag Peruničić, proslavljeni rukometni as i državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta. On je pohvalio rad gimnazijalaca i članova udruženja Huma i obećao da će oni i u budućnosti imati podršku za realizaciju sličnih projekata. Peruničić je ovom prilikom gimnaziji poklonio lopte za odbojku, košarku, fudbal i rukomet.