KУПУСИНА СИНОЋ У МРАKУ -ЛОПОВИ ИСЕKЛИ 1000 МЕТАРА ДАЛЕKОВОДА ПОД НАПОНОМ

APATIN HRONIKA SOMBOR VESTI

Лопови су синоћ исекли и однели око хиљаду метара високонапонског кабла са далековода којим се Kупусина снабдева струјом из правца Апатина, а 2000 мештана оставили више часова у мраку.

Према информацијама до којих је дошао радио Дунав, проблеме у снабдевању електричном енергијом Kупусинци су пријавили око 21 часа када су на терен изашле дежурне службе Електродистрибуције како би отклониле квар. Убрзо је констатовано да је исечено и украдено ближе хиљаду метара 20-киловатног далековода, о чему је обавештена и полиција која је изашла на терен како би обавила увиђај.

Због ове крађе Kупусина је неколико сати била без струје а напајање је обезбеђено са мреже из другог правца, преко Бачког Моноштора. Није познато колико су новца лопови зарадили крађом ових каблова, као и то на који начин је изведена с обзиром да је мрежа било под напоном а далеководи висине око 15 метара.

Прве процене указују да је украдено око хиљаду метара бакарног кабла, пресека 50мм2, чија је вредност на црном тржишту око 20000 евра.

Kако Дунав сазнаје, полиција интезивно трага за починиоцима, а истрага је усмерена и према онима који се баве откупљивањем украденог бакра.

А.Д

3 thoughts on “KУПУСИНА СИНОЋ У МРАKУ -ЛОПОВИ ИСЕKЛИ 1000 МЕТАРА ДАЛЕKОВОДА ПОД НАПОНОМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.