НЕВИЂЕНА БАХАТОСТ -ЛОПОВИ СИНОЋ ПОНОВО СЕКЛИ ДАЛЕКОВОД ПРЕМА КУПУСИНИ

APATIN HRONIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Лопови који су пре пар дана исекли хиљаду метара далековода између Апатина и Kупусине и оставили 2000 мештана у потпуном мраку, вратили су се синоћ на исти далековод само ближе Апатину, и искористили прилику док је ван функције како би исекли још неколико тона бакарних жица.

Kако Радио Дунав сазнаје, синоћњу крађу су Електродистрибуцији пријавили запослени у Делта Аграру који су у раним јутарњи часовима затекли пробијену ограду на земљишту које ово предузеће обрађује а преко којих се далековод протеже према Kупусини. – Синоћ је падала киша, а колега који је радио у ноћној смени није приметио ништа сумњиво што би указивало да је у току крађа, кажу заштитари на терену и додају да су рано јутрос о свему обавестили полицију и Епс након чега су изашли на терен како би обавили увиђај и сачинили записнике.

Поред пробијене ограде, исечених каблова, на лицу места су видљиви и трагови обуће. Kао и у случају од пре неколико дана када се постављало питање на који начин су лопови успели да савладају 20-киловатни вод под напоном, висину бандера и друге логистичке проблеме, ни данас није јасно како су дошли до информације да овај вод није под напоном, односно да је ван функције.

Процењује се да је у прошлонедељној крађи причињена штета већа од 20 000 евра а ова најсвежија, стајаће Електродистрибуцију, односно грађане Србије отприлике исто.

Због крађе каблова са овог далековода, Kупусина се струјом снабдева са мреже из другог правца, преко Бачког Моноштора и није познато када ће ситуација бити нормализована, односно када ће ово село бити враћено на снабдевање са трафо станице у Апатину.

Иако се јавности поводом ових догађаја из Електродистрибуција још увек нико није званично обратио, полиција интезивно трага за починиоцима, а истрагом су обухваћени и откупљивачи бакра и других секундарних сировина са територије Округа.

А.Д

3 thoughts on “НЕВИЂЕНА БАХАТОСТ -ЛОПОВИ СИНОЋ ПОНОВО СЕКЛИ ДАЛЕКОВОД ПРЕМА КУПУСИНИ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *