КРУЖНА РЕГАТА ПРЕКО ПРИГРЕВИЦЕ ДО НОВОГ САДА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Заљубљеници у пловидбу од понедељка, 15. априла, могу да се пријаве за учешће у регати “Воде Војводине”, која ће се одржати од 21. до 30. јуна.

Током 10 дана, наутичари ће пловити дуж 250 километара бачким каналима и Дунавом, на кружној рути Нови Сад-Бачки Петровац-Руски Kрстур-Српски Милетић-Сомбор-Пригревица-Дорослово-Kаравуково-Бачко Ново Село-Нови Сад.

Регата се организује већ једну деценију поводом Међународног дана Дунава.

“Ово је једна од највећих регата у нашој земљи, а у јавности је позната и као ‘крстарење равницом’. На овај начин ЈВП ‘Воде Војводине’ жели да промовише пловне потенцијале Војводине, пловидбу и наутички туризам. С једне стране, наутичари стичу искуство у пловидби каналима ДТД, а са друге стране, градови и села на рекама и каналима добијају подстрек за развој наутичког туризма”, поручују у “Воде Војводине”.

Образац за пријаву се може преузету на сајту предузећа ОВДЕ или лично у ЈВП “Воде Војводине”. Попуњену и потписану пријаву, са копијом пловидбене дозволе, потребно је достави личном поштом или скенирано електронским путем на адресу мзивковиц@водевојводине.рс.

За учешће у регати је потребно имати регистровано пловила, а број места у регати је ограничен. Више информација заинтересовани могу да добију позив на број телефона 021 48 81 409 или 021 48 81 583.

Извор-021рс

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.