КОВИД ПРЕСЕК- У АПАТИНУ 215 КОВИД ПОЗИТИВНИХ ГРАЂАНА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Помоћница директора апатинског Дома здравља Бранка Бајић данас je изјавила да је епидемиолошка ситуација на територији општине Апатин доста повољнија у односу на прошлу седмицу.

-У претходних недељу дана примећује се знатан пад броја пацијената који се јављају у Ковид амбуланту, а смањује се и број позитивних пацијената на дневном нивоу. На данашњи дан у општини Апатин имамо 215 инфицираних грађана. Имамо и доста људи којима истиче изолација, тако да идемо у добром правцу што је и очекивано. Ми смо тренутно у чевртој-петој недељи када се према дефиницијама епидемије и очекује знатан пад новооболелих. До сада нам је дневни просек пацијаната био од 40 до 60, а у последњих пет дана тај просек нам је између 20 и 30 од којих је испод десет позитивних, рекла је Бранка Бајић.

Она је апеловала на грађане да наставе са поштовањем мера.

-Без обзира на тренд смањења оболелих, и даље апелујемо на грађане да поштују мере како би избегли поновни скок броја новозаражених. Молим грађане да носе маске, држе дистанцу и воде рачуна о свом понашању како би број инфицираних наставио да се смањује, поручила је Бранка Бајић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *