KONKURS ZA UČEŠĆE NA LETNJEM KAMPU U RUMUNIJI

APATIN DRUŠTVO VESTI

Humanitarno udruženje „Gerhard“ raspisalo je konkurs za učešće mladih od 13 do 15 godina u radu letnjeg kampa na nemačkom jeziku u Zelištatu u Rumuniji od 10. do 20 jula ove godine.U kampu će boraviti po osam mladih iz Srbije, Hrvatske , Rumunije i Nemačke a kamp se organuzuje pod pokroviteljstvom Fondacije za kulturu podunavskih Švaba pokrajine Baden-Virtenberg i Fondacije Baden-Virtenberg.Učesnici kampa za troškove prevoza, smeštaja i ioshrane plaćaju ukupno po 50 evra a zainteresovani svoje prijave moraju dostaviti do 5. maja Humanitarnom udruženju Gerhard u Somboru, Matije Gupca bb ili na imejl adresu st.gerhard@open.telekom.rs.
Učesnici letnjeg kampa imaće mogućnost za aktivnu upotrebu nemačkog jezika pa samim tim bi i morali da imaju odredjeno znanje ovog jezika.Tema kampa je produkcija filma od pisanja scenarija, izrade kulisa, rekvizita do snimanja filma a biće upoznati i sa rukovanjem svetla, zvukom i digitalnom montažom filma o čemu će ih podučavati eminentni stručnjaci sa univerziteta u Nemačkoj.Osim rada u radionicama učesnicima kampa biće na raspolaganju i mnoge kretaivne igre i zabava.
Mladi će biti smešteni u sobama evangelističkog Omladinskog centra u Zelištatu koji se nalazi u južnoj Transilvaniji u blizini grada Sibiu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *