KONCERT “SPOMENARA” POSVEĆEN VOJVODINI

KULTURA SOMBOR VESTI

Gradski narodni orekstar „Spomenar“ iz Sombora održao je u utorak, 24. aprila, u somborskom Narodnom pozorištu, tematski koncert pod nazivom „Ne znaš ti šta je Vojvodina…“. Članovi „Spomenara“ su notama preneli publici sve one osobine koje čine Vojvodinu posebnom. Smenjivale su se lagane, ali i brze i šaljive pesme. Prikazana je Vojvodina gospodstvena, ali i paorska, seljačka, multikulturalna i srpska.

Gosti koncerta bili su tamburaški ansambl „Velos“ iz Novog Sada, legenda vojvođanske muzike Milan Prunić, kao i Maksim Mudrinić, gajdaš iz Sivca i Dragomir Aperlić, vokalni solista iz Stapara. Idejni tvorac koncerta, a ujedno i voditelj, Slobodan Vukobratović, sproveo je publiku kroz svaku pesmu i svaku notu. Pesmu Željka Krznarića, „Ne znaš ti šta je Vojvodina…“, po kojoj je i naslovljen koncert, na samom početku govorila je učenica Tanja Nedeljkov.

Vokalni i instrumentalni solisti „Spomenara“, na čelu sa novim šefom orkestra Bojanom Šopom, izmamili su glasne aplauze somborske publike, koja je tokom čitavog koncerta pevala sa njima. Somborski „Spomenar“ još jednom je opravdao očekivanja svoje verne publike, uz najavu da pripremaju nešto novo već ove jeseni.