КОНЦЕРТ “Quantum Guitar Duа” У АПАТИНУ

APATIN KULTURA VESTI

Музичка сезона Културног центра Апатин биће отворена концертом “Quantum Guitar Duo”, који ће бити одржан 23. фебруара 2022. године од 19 часова, у Малој сали Културног центра, а улаз је слободан.

“Quantum Guitar Duo” је настао 2020. године и чине га Душан Новковић и Вељко Торбица. Дугогодишњи пријатељи и колеге завршили су Музичку академију у Новом Саду у класи професора Зорана Крајишника.

Вељко Торбица је даље школовање као студент Мастер студијског програма наставио на Музичкој академији у Братислави, где је и дипломирао у класи професора Јожефа Жапке.

Душан Новковић је запослен као професор класичне гитаре у Музичкој школи “Јосип Славенски” у Новом Саду, док Вељко Торбица ради као професор гитаре у Музичкој школи “Јосиф Маринковић” у Зрењанину.

Са великом посвешћеношћу оба музичара раде на богатом репертоару који садржи дела из периода: барока, класицизма, романтизма и двадесетог века. Основи мотив њиховог заједничког свирања јесте љубав према музици и класичној гитари, у настојању да кроз свирање оставе траг и инспиришу нове генерације музичара.

Љубитељи класичне музике у Апатину ће имати прилику да уживају у делима Доменика Скарлатија, Мориса Равела, Енрикеа Гранадоса и Исака Албениза и других значајних аутора.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *