KOMŠIJSKI DERBI PRIPAO PRIGREVČANIMA

APATIN SPORT VESTI

TRLS Bačka: RK „Sonta“ – RK „Prigrevica“ 19:35 (8:12)

U subotu su na parketu OŠ „Ivan Goran Kovačić“ u Sonti rukometaši RK „Sonta“ ugostili komšije iz Prigrevice, lidera prvenstva, RK „PIK Prigrevica“.

Mladi Sonćani su u prvom poluvremenu, u prilično tvrdoj igri s dosta obostranih grešaka držali kakav-takav priključak, pa je zabeleženo i relativno malo golova. Gosti su ovu deonicu dobili rezultatom od 8:12.

Prigrevčani su posle odmora dodali gas i naštimali nišanske sprave, a Sonćani su pravili sve više grešaka, pa je krajnji rezultat 19:35 i bio realan odnos snaga na terenu.

Ovo je za mene bila jedna rutinska utakmica, za koju nikako nisam uspeo motivisati moje momke. Sonćani su me vrlo prijatno iznenadili, ovi mladi momci imaju vrlo dobru perspektivu i njihov rad treba podržati“, kaže trener Prigrevčana Drago Miličević.

Pretadovoljan sam igrom i otporom prvaku negde do 40. minuta. Tada je usledio pad u igri i kola su krenula nizbrdo. Još mnogo moramo raditi na ispravljanju uočenih grešaka“, rekao je posle utakmice trener Sonćana Saša Biljetina.