KNJIGA VELJKA ANTUNOVIĆA „NEŠTO KAO TREN“

APATIN KULTURA VESTI

Promocija knjige ,,Nešto kao tren“ Veljka Antunovića, biće održana u sredu, 07. februara, sa početkom u 18 sati u Narodnoj biblioteci ,,Miodrag Borisavljević“ .

Recezent ove knjige je Dušan Gladić, autor Veljko Antunović knjigu je posvetio svojoj majci Ivanki i baki Kristini.

Knjiga  ,,Nešto kao tren“ sastoji se od  kratkih priča, među kojima je i  ,,On spava“, koja se prošle godine našla među najboljih 10 na konkursu za nagradu ,,Miodrag Borisavljević“.  Na ovaj konkurs je stigao je veliki broj kratkih priča, sve ukupno 152 autora iz Srbije, BiH, Crne gore, Hrvatske, Holandije, Kanade i Amerike.

„Uglavnom, sve priče su izmaštane. Trudim se da provedem čitaoca kroz priču i da mu tek na samom kraju ,,dam ključ u ruke“, pa ko ga nađe, našao ga je“, rekao je autor Veljko Antunović. On je dodao da je u pitanju  knjiga kratkih priča koju je sa uživanjem pisao. Zahvaljujući Slađani Šušnjar, direktorki Doma za stare i penzionere Apatin, omogućeno je da se ova knjiga bude odštampa i na tome joj je zahvalan.

Veljko Antunović je rođen 1952. godine u selu Brestovac u Hrvatskoj. Od 2011. godine živi u Apatinu u Domu za stare i penzionere. Još kao mladić je bio član Književnog kluba ,,Đuro Salaj“ u Beogradu, a svojevremeno je bio i dobitnik nagrade ,,Andrićevim stazama“ u Travniku.

Knjiga kratkih priča ,,Nešto kao tren“ prva je knjiga Veljka Antunovića, a izašla je zahvaljujući Domu za stare i penzionere Apatin.