KMF PREKO VUKOVIĆA DO PRVE POBEDE U DRUGOJ FUTSAL LIGI

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Igrači Kluba malog fudbala Apa-futsal savladali su u 3. kolu Druge futsal lige – grupa Vojvodina, ekipu KMF Srbobran rezultatom 1:0 (0:0). Nove bodove doneo je Mladen Vuković 2 minuta pre kraja utakmice. U narednom kolu apatinci će gostovati u Kikindi.

U prvom poluvremenu viđena je oprezna i taktički dobro postavljena igra obeju ekipa. U velikoj borbi koja je viđena tokom prvih 20 minuta i jedni i drugi mogli su u dva navrata da postignu gol. Gosti su prvi zapretili posle dobrog šuta Jakšića, ali odlično reaguje golman Vuković. Apatinci su više imali loptu u svom posedu i pokušavali da pronađu rupu u odbrani gostujućeg tima. Prvu priliku kreirao je borbeni Gladić, koji je prvo presekao napad Srbobrana a potom pronašao Danića čiji šut brani dobro postavljeni Marković. Idealna šansa ukazala se Vukoviću iz prekida sa nekih 8-9 metara udaljenosti od gola gostiju, ali je Mladen šutirao preko gola. Gosti su nakon jedne od retkih poklonjenih lopti Apatinaca u prvom poluvremenu stvorili višak u napadu ali su iz veoma izgledne situacije pogodili samo spoljni deo mreže. Vredi napomenuti i dve loše odluke sudije Božovića, koji je u dva navrata bio nepravedan prema Marunoviću. Prvo nije svirao očigledan faul nad njim, da bi nešto kasnije signalizirao faul žuto-crne desetke iako je Aleksandar oduzeo loptu protivniku na dozvoljen način.

KMF Apa FUTsAl 1

Drugi deo meča počinje u sličnom ritmu, ali posle nekoliko minuta igre Apatinci pojačavaju pritisak. Visoki presing domaćih dovodi do stvaranja nekoliko odličnih prilika koji nisu uspeli da iskoriste najpre Gladić, a zatim i Ćopić. I onda, u 38. minutu aut na 10-11 metara od gola gostiju izvodi Marunović, lopta ide unazad ka golmanu Vukoviću koji je došao na polovinu protivnika i uputio neko će reći šut, a neko pas ka Daniću koji je bio ispred gola gostiju. Oštra lopta ide direktno u gol što izaziva erupciju oduševljenja u hali OŠ Žarko Zrenjanin – 1:0 za domaće! Do kraja meča gosti pokušavaju da izjednače i imali su priliku u dva navrata, ali je Vuković bio nesavladiv.