TURSKA OBELEŽILA 20. DUNAVSKI POLUMARATON

OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Ovogodišnji 20. Dunavski polumaraton koji se bodovao i za Balkansko prvenstvo okupio je preko 500 takmičara iz Srbije i inostranstva. Oboren je rekord staze , nekoliko ličnih rekorda kao i rekord u broj takmičara koji su završili polumaraton 437. Odlično organizovana trka i dobri vremenski uslovi pomogli su svim takmičarima da istrče 21km, najbrži na ovom takmičenju bio je atletičar iz Turske Demir Medeni sa vremenom od 1:06:55 što je i novi rekord staze u Apatinu, drugi je korz cilj protrčao njegov sunarodnik Biglić Fatih sa vremenom od 1:07:08, a trećeplasirani bio je naš Stolić Saša koji je oborio lični rekor i sa vremenom od 1:07:30 osvojio prvu medalju za Srbiju u polumaratonu.

PObednci maraton

I u ženskoj konkurenciji dominirala je Turska čije su atletičarke zauzele prva dva mesta, a trećeplasirana takmičarka dolazi nam iz Rumunije . Zlatnu medalju na ovogodišnjem polumaratonu osvojila je Bujukbezgin Burku sa vremenom od 1:17:51, srebro sa vremenom od 1:18:07 osvojila je Tozlu Elfi, a bronzu Baltoi Adela Paulina sa ostvarenim vremenom 1:20:40.

Polumaraton TUrkinja prva

Mariana Čegar-Lukić nije uspela da osvoji medalju iako je većim delom trke bila na deobi trećeg mesta, ona je kroz cilj protrčala u vremenu 1:23:17. “Dala sam sve od sebe na ovoj trci ali nažalost to nije bilo dovoljno da se u ovako jakoj konkurenciji osvoji medalja. Hvala svima koji su mi pomagali u toku priprema , a posebnu zahvalnost dugujem Vojnoj Akademiji koja mi je dozvolila odsustvo da bi se spremila za polumaraton”. rekla je Mariana za Radio Dunav.

Ove godine trčala se i “Trka zadovoljstva” u dužini od 5km za koju je bilo prijavljeno 60ak takmičara. Najbrži u ovoj trci bio je apatinski atletičar Đuro Borbelj koji je u ćilj dotrčao u vremenu od 20 minuta i 55 sekundi.

Djuro Borbelj