КК “ДУНАВ” У ВИШЕМ РАНГУ! ОД ЈЕСЕНИ АПАТИН ИМА ПРЕДСТАВНИКА У ПРВОЈ СРПСКОЈ ЛИГИ

APATIN KOŠARKA SPORT VESTI

Одлуком Кошаркашког савеза Србије да након епидемије вируса корона прекине сва такмичења, Кошаркашки клуб “Дунав” из Апатина који је ове сезоне наступао у Другој регионалној лиги Север група Б, изборио је пласман у виши ранг такмичења. “Дунав” се у тренутку када је такмичење прекинуто налазио на другом месту на табели са 31 освојеним бодом, колико је сакупио и првопласирани КК “Џокер” из Сомбора, па ће се ове две екипе, уз двa првопласирана тима Друге регионалне лиге Север група А (“Херцеговац” и “I Came To Play”) наредне сезоне такмичити у Првој српској лиги која ће бити проширена на 16 клубова и биће формиране две групе са по осам тимова.

Према речима Симе Ајдуковића, трнера Кошаркашког клуба “Дунав” екипа је одмах након укидања ванредних мера почела са тренинзима.

-У апатинској спортској хали ћемо тренирати до краја јуна, а у јулу правимо паузу. План је да се екипа поново окупи 01. августа, када ће почети селекција играча за такмичење у Првој српској лиги. Тим који је изборио пласман у виши ранг је још увек на окупу. За сада није било одлазака и долазака играча, а ми озбиљно рачунамо на ове младе момке, који су уз подршку неколико искуснијих играча остварили овај велики успех. На летњим припремама ћемо првој екипи прикључити и млађе играче рођене 2005. године, а планирамо да доведемо и једно или два појачања са стране, рекао је Ајдуковић.

Он је додао да је ово већ трећи пут како КК “Дунав” улази у Прву српску лигу и нагласио да се ни један клуб из Апатина никада није такмичио у овом рангу.

Ајдуковић је реако да је пласман у виши ранг потврда доброг рада у клубу и напоменуо да ће подршка општине Апатин овој перспективној екипи, свакако добро доћи.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.