КИЛОМЕТАРСКЕ КОЛОНЕ КОД БОГОЈЕВА- НА УЛАЗАК У ХРВАТСКУ ТЕРЕТЊАЦИ ЧЕКАЈУ НЕКОЛИКО САТИ

APATIN SERVISNE INFORMACIJE SOMBOR VESTI VOJVODINA ZAPADNOBAČKI OKRUG

Према последњим подацима Управе граничне полиције Србије на путничким терминалима граничних прелаза возила се тренутно задржавају до 30 минута, док камиони на излаз из земље на Хоргошу, Kелебији, Батровцима, Шиду, Бачкој Паланци и Богојеву на излазак чекају по неколико сати.

Због специфичног положаја на којем се налази гранични прелаз Богојево, регионални пут Апатин-Оџаци, теретњаци су формирали колоне од неколико километара из правца Апатина и Одџака, због чега је отежан и путнички саобраћај на овом правцу.

Према речима возача теретњака, оваква ситуација траје већ неколико дана.
-Проблем није толико на изласку из Србије, колико је на уласку у РХ. Колега из Новог Сада је јуче провео 13 сати на прелазу, каже за радио Дунав аутопревозник из Сомбора који сваке недеље одвози туре за Словенију.

Према његовим речима разлога за овакво дуго чекање нема.- Могу да разумем да контроле буду пооштрене због миграната или нечег другог. Мада имамо осећај да хрватски цариници на овај начин штрајкују јер не постоји ни један други разлог због које контролe трају скоро пола сата, а могуће је све обавити у неколико минута, тврди овај возач.

Због формираних колона камиона које су створиле гужву на овом правцу, возачима се препоручују алтернативни правци преко Пригревице и Стапара на правцу Апатин – Оџаци- Нови Сад.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.