КАРАВАН КОАЛИЦИЈЕ “МОРАМО” У АПАТИНУ

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA VESTI

Чланови коалиције “Морамо”, Александар Јовановић Ћута, еколошки активиста и оснивач удружења “Одбранимо реке Старе Планине, Биљана Ђорђевић и Радомир Лазовић из иницијативе “Не давимо Београд” данас су у оквиру предизборне кампање посетили Апатин, где су након разговора са грађанима обишли парцелу на којој је планирана иградња комплекса за рециклажу и прераду пластике “Бионекс”, изражавајући на тај начин подршку грађанима која се противе њеном покретању.

Представник апатинског удружења грађана “Без Страха” Жељко Рајчевић, иначе један од три кандидата из Апатина који се налазе на листи коалиције “Морамо” каже да се у предстојећој кампањи обилазе места у Србији која имају проблеме по питање екологије, загађења ваздуха и загађења вода.

Обилазе се места која имају еколошких проблема, а један од њих са планираном изградњом комплекса за рециклажу пластике компаније “Бионекс” је и Апатин. Поред екологије која је један од главних циљева коалиције, грађанима нудимо програм суштинске децентрализације и социјалне правде, у чему је Апатин такође пример, јер је последњих година изгубио бројне атрибуте града, једне варошице која све више подсећа на неко од села из наше општине са почетка деведесетих година прошлог века, сматра Рајчевић.

Он је појаснио како се на листи коалиције “Морамо” нашло и удружење грађана “Без страха” из Апатина.
-Удружење грађана “Без страха” из Апатина је саставни део ширег покрета Грађанског фронта који је повезан са организацијама попут оне “Не давимо Београд” као најстарије међу њима. Реч је о коалицији 60 организација са циљевима које прокламује и апатинско удружење “Без Страха”. Сматрамо да је то за мале локалне средине прави и једини пут који би довео до промена у Србији, поручио је Рајчевић.

Подсећамо, на листи коалиције „Морамо“ за републичке изборе који ће бити одржани 3. априла налазе се три имена из Апатина – на 50. месту адвокат Жељко Рајчевић, на 128. професор разредне наставе Бранислава Радоњић и на 149. месту радник Веселин Ловрић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.