KANCELARIJA ZA MLADE OTVORILA FOTO KONKURS, BIRA SE NAJLEPŠA SLIKA DUNAVA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Kancelarija za mlade opštine Apatin otvorila je konkurs za sve ljubitelje fotografije, bilo da im je to hobi ili profesija, a pobednički radovi će biti izloženi u okviru dana Dunava, 29. juna 2018. godine koji će po drugi put biti održan na više lokacija u Apatinu.

Na ovaj foto konkurs mogu se prijaviti amateri i profesionalci sa teritorije opštine Apatin. Kriterijumi po kojima će se vršiti izbor fotografija su kreativnost, originalnost i tehnički kvalitet predatog materijala, koji će ocenjivati publika putem društvenih mreža i na licu mesta.

Fotografije koje autori šalju na konkurs moraju biti izrađene na fotografskom papiru, a iste treba poslati i u digitalnoj formi. Učesnik konkursa potpisuje radove punim imenom i prezimenom, pseudonimi nisu dozvoljeni. Učesnik daje dozvolu organizatorima i sponzorima konkursa da fotografije, njihove radove, bez naknade, mogu da reprodukuju, objave i/ili izlože u različitim medijima u okviru festivala, kao i da njihove fotografije u niskoj rezoluciji objave na internetu.

Organizator izložbe ne preuzima odgovornost za bilo kakvu zloupotrebu autorskih prava.

Dozvoljeno je da autor fotografija svoje radove doteruje elektronski ili na neki drugi način. Mogu se poslati najviše 3 fotografije.

Autori mogu da konkurišu sa crno-belim fotografijama i/ili fotografijama u boji.

Dimenzija digitalnog zapisa jedne fotografije ne sme biti veća od 5 mb a format – jpg u maksimalnom kvalitetu kompresije. Dok izrađene fotografije koje se dostavljaju treba da budu 20 x 30 dimenzije (A4) format.

Dodatne informacije o učestvovanju u konkursu možete dobiti putem elektronske pošte: mladi@soapatin.org

Kriterijumi za odabir najbolje fotografije:
Kriterijumi po kojima će se vršiti selekcija fotografija, pre objavljivanja su pre svega kreativnost, originalnost i tehnički kvalitet predatog materijala. Učesnici za fotografije koje ne prođu selekciju, biće obavešteni o tome.

Pobednička fotografija je ona koja dobije najviše lajkova na facebook stranici Kancelarije za mlade https://www.facebook.com/kzmapa/ najviše lakova na instragramu sa hashtagom #apadandunava2018 kao i ocene posetilaca izložbe izrađenih fotografija na šetalištu kod Hrama u Apatinu. Svi glasovi se sabiraju i nakon toga se proglašavaju najbolje 3 fotografije.

Glasanje se završava 29. juna 2018. godine u ponoć, a rezultati će biti objavljeni narednog dana na web stranici Kancelarije za mlade http://www.kzmapatin.org.rs/ kao i na facebook stranici KZM https://www.facebook.com/kzmapa/

Nagrade:
Organizator će proglasiti koje 3 fotografije su skupile najviše glasova. Od tri odabrane fotografije, organizator će izabrati jedan pobednički, te proglasiti drugo i treće mesto.

Prvo mesto osvaja fotoaparat

Drugo mesto osvaja foto stativ

Treće mesto dobija 2h u spa & wellness centru Junaković

Autorska prava i upotreba fotografija:
Svi učesnici konkursa prihvataju da organizatori mogu koristiti dostavljene fotografije za potrebe marketinga i u promotivne svrhe uključujući i najave u medijima (štampa, TV, internet), kao i da poslate fotografije mogu biti izložene na izložbi koja je planirana za Dan Dunava.

Pravila takmičenja:
Tema: DUNAV

Pošalji svoje izrađene fotografije ili donesi lično na adresu Kancelarije za mlade, Srpskih Vladara 29, 25260 Apatin, sa naznakom Foto Konkurs, kao i u digitalnoj formi na mladi@soapatin.org do 21. Juna 2018. godine

Prati stranicu: https://www.facebook.com/kzmapa/

Fotografiju koju si nam prosledio postavi na svoj Instagram (otključan) profil sa hashtagom #apadandunava2018

Možete poslati najviše tri fotografije.

Kalendar:
Krajnji rok za dostavu: 21. jun 2018.
Objavljivanje odabranih fotografija: 25. jun 2018.
Izložba: 29. jun 2018. godine u Apatinu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *