ЈУЧЕ У АПАТИНСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ ОДРЖАНО ДУХОВНО ПРЕДАВАЊЕ ПРЕД БОЖИЋНЕ И НОВОГОДИШЊЕ ПРАЗНИКЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Јуче је у апатинској библиотеци „Миодраг Борисављевић“ одржано, шесто по реду, духовно предавање под називом „Пронаћи мир у души“ у организацији Друштва за борбу против рака Сомбор и Удружења грађана „За Апатин“, а поводом надолазећих божићних и новогодишњих празника. Духовни разговор водили су жупник Јакоб Пфајфер и свештеник Младен Глушац.

Организатори овог предавању су акценат ставили на узроке који изазивају психосоматске болести, у које спада и рак, те да је за очување здравља потребно успоставити хармоничне односе између духа, душе и тела, што је могуће једино у условима општег мира и осећања среће и љубави.

Примаријус доктор Ђерђи Шарић, онколог и председница Друштва за борбу против рака Сомбор, за радио Дунав је рекла да је изузетно задовољна оџивом грађана који су се одазвали на позив и дошли на духовно предавање.

-Велика ми је част зато што је Апатин домаћин духовног предавања „Пронаћи мир у души“, које се ове године одржава шести пут овде. Изузетно сам задовољна одзивом грађана. Морам да напоменем да ће следеће године, Апатин бити богатији за још једно удружење оболелих од рака, под називом „Нада“. Сарадња између ова два удружења, наставиће се, нагласила је Шарић.

Апатинка Биљана Бенић, волонтер Друштва за борбу против рака Сомбор истакла је да су духовни разговори веома значајни за сваког човека, захвалила се свима који су увеличали овај догађај својим присуством, а посебно Сомборцима.

-Захвалила бих се свима, а посебно члановима удружења из Сомбора који су се одазвали позиву и дошли да присуствују духовном предавању „Пронаћи мир у души.“ Морам да напоменем да су предати документи за регистрацију новог удружења оболелих од рака, које треба да почне са радом од следеће године у Апатину, рекла је Биљана Бенић.

Сви посетиоци духовног предавања заједно са члановима удружења оболелих од рака су скоро нетремице слушали духовне разговоре. Жупник Јакоб Пфајфер и свештеник Младен Глушац су „подсетили“ грађане да је потребно праштати, бити умерен и милосрдан, а да је за здравље ума и тела неопходно бити у миру са собом и другима.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *