ЈОШ ТРИ ПОРОДИЦЕ ИЗ ОПШТИНЕ АПАТИН ДОБИЛЕ СРЕДСТВА ЗА КУПОВИНУ КУЋЕ НА СЕЛУ

APATIN EKONOMIJA VESTI

У циљу смањења миграторних кретања становништва која доводе до депопулације у руралним подручјима Републике Србије, али и мотивисања сеоског становништва да остане на селу, као и да се подстакну млади људи да се врате на село решавањем стамбеног питања, Влада Републике Србије је преко Министарства за бригу о селу расписала Програм доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом.

За Програм који траје до 01. новембра 2021. године влада велико интересовање и на територији оптштине Апатин, а детаљније информације о самом програму могу се добити у згради Општинске управе Апатин.

Почетком септембра, породица Чугаљ из Пригревице је била прва која је добила кућу захваљујући овом конкурсу. Дубравка Кораћ, председница општине Апатин је данас у Министарству за бригу о селу потписала три уговора, чиме је омогућила да исто толико породица са територије наше општине добију кућу на селу.

Кућу у Свилојеву су по овом конкурсу добили Радмила и Ђуро Малбаша, Марија Узелац и Дејан Бунчић, као и Сања Цицо и Небојша Пиплица у Пригревици.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.