АПАТИНСКИ КЛУБОВИ КРЕНУЛИ СА ТРЕНИНЗИМА, ЧЕКА СЕ НАСТАВАК ТАКМИЧЕЊА

APATIN SOMBOR SPORT VESTI

Иако још није јасно када ће се и на који начин организовати наставак спортских такмичења у Србији, апатински спортски клубови почели су са тренинзима.

Међу тимовима који су кренули са радом је и KK „Дунав“ из Апатина који је до увођења ванредног стања држао другу позицју на табели Друге регионалне лиге север група А са 31 освојеним бодом, колико има и првопласирани „Џокер из Сомбора. Симо Ајдуковић, тренер KK „Дунав“ истиче да се у клубу кренуло са одржавањем тренинга. -Тренинзи се одржавају у мањим групама, на теренима Техничке школе са домом ученика у Апатину. Тренирају млађе категорије, кадети, пионири и млађи пионири, док се сениорски тим припрема за одигравање плеј-офа за улазак у виши ранг. Чекамо даља упуства и препоруке – рекао је Ајдуковић.

И поред тога што још немају званичан став Рукометног савеза Србије, рукометаши ПИK Пригревице се такође спремају за наставак првенства како у Другој лиги Север, тако и у конкуренцији млађих селекција. Тренер Милка Никшић раније је поделила сваком играчу појединачно програм рада како би се припремали у својим становима, кућама и двориштима.

-Не знамо шта ће бити са првенством и чекамо одлуку, али морамо да будемо спремни уколико дође до наставка. Програм који сам припремила обухвата колико-толико физичку спремност сваког појединца, који ће моћи лако и брзо да се уклопи у тренажни процес, напомиње тренер свих рукометних селекција ПИK Пригревице Милка Никшић.

Са радом су кренули и кошаркаши KK „Апатин“, и они тренинге одржавају у Техничкој школи са домом ученика.- Ради се у мањим групама и редовно. Поштују се мере и препоруке епидемиолога и чекамо наставак такмичења, каже Нена Угарковић из КК „Апатин“.

Апатинска „Младост“ на табели Војвођанске фудбалске лиге север са 34 бода дели другу и трећу позицију са екипом „Стари Град“ из Бачке Паланке.
– За сада се кренуло са тренинзима у малим групама, са максимално девет играча и тренером, све како би испунили мере безбедности. Ми тренирамо, па кад се створе услови онда ћемо изаћи на терен – изјавио је Александар Kесић, тренер ОФK „Младост“Апатин.

Kрајњи рок да се одлучи о начину завршетка сезоне је 25. мај, а прве утакмице, без публике, могли бисмо да очекујемо крајем маја или почетком јуна.

И док се у фудбалу назире наставак, у другим колективним спортовима, пре свега дворанским, као што су кошарка и рукомет ситуација је много компликованија, јер још нису дозвољени тренинзи на затвореном, док је, рецимо, у одбојци сезона завршена и титуле се додељене Војводини и ТЕНТ-у.

То значи да ће одбојкаши и одбојкашице на терен тек наредне сезоне.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.