ЈОШ ЈЕДАН НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ОМШ „СТЕВАН ХРИСТИЋ“ ПРОТЕКАО У ОДЛИЧНОЈ АТМОСФЕРИ-УЖИВАЛИ И ПОСЕТИОЦИ И ИЗВОЂАЧИ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У апатинској Великој сали Културног центра, одржан је још један Новогодишњи концерт Основне музичке школе „Стеван Христић“ Апатин. Ове године, у концерту који је прерастао у традицију, уживао је велики број грађана и љубитеља музике. Директор ове школе Ласло Диенеш је у кратком разговору између пробе и наступа подсетио, да је ове године концепт концерта нешто другачији.

-На овогодишњем великом концерту свирају само наставници, апатинској публици представиће се популарним мелодијама, а наступиће хор и оркестар наше школе, рекао је за радио Дунав Диенеш.

Наставници су наступили солистички и у камерном саставу који су извели популарне композиције сваки на свом инструменту. Апатинској публици су се представили Бошко Пурковић-удараљке, Нандор Колесар-кларинет, Драган Кандић-хармоника, Жока Баршонј-флаута, Мирко Ђурић-гитара, Милан Лемаић-клавир, Илона Јановић-кларинет, Стефан Ракић-клавир, Душко Мешинковски-бубњеви, корепетитор на клавиру била је Јелена Боговић, хор и оркестар музичке школе „Стеван Христић“ под руководством Иване Бутковић и тамбурашки камерни састав школе под Николе Бирача.

Већ први тактови композиције „Чардаш за два кларинета“, који су извели Нандор Колесар и Илона Јановић, којим је и започео Новогодишњи концерт, дали су одличан увод у догађај за памћење. Све време публика је активно учествовала, дајући подршку свим учесницима концерта.

Интеракција између учесника и посетилаца концерта је била одлична. У препуној сали апатинског Дома културе на тренутак су нестали свакодневни проблеми, јер не каже се џаба „музика је лек за душу и тело“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *