ЈОШ 17 КУЋА У АПАТИНСКИМ СЕЛИМА ДОБИЛО НОВЕ ВЛАСНИКЕ

APATIN EKONOMIJA VESTI

Министарство за бригу о селу је предложило, а Влада Србије у јануару ове године донела Уредбу о утврђивању програма доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2022. годину, по којој је 22. фебруара расписан Јавни конкурс.

Округлом столу који је почетком марта организован у Министарству за бригу о селу присуствовала је и председница општине Апатин Дубравка Кораћ, која је том приликом изразила задовољство што је током прошле године на територији општине Апатин додељено 19 кућа, и том приликом је позвала све заинтересоване да поднесу захтеве и уђу у процедуру добијања куће на селу.

Програмом је, као и прошле године, предвиђена додела бесповратних средстава младим брачним и ванбрачним паровима, самохраном родитељу и младом пољопривреднику/ци до 45 година живота за куповину сеоске куће са окућницом, која може да се налази на територији свих насељених места Републике Србије, изузев у градским и општинским седиштима и приградским насељима.

За овај програм опредељено је пола милијарде динара, а средства су се додељивала по редоследу поднетих пријава – до утрошка буџетских средстава предвиђених за ову намену, а најкасније до 1. новембра 2022. године.

У склопу новог циклуса, председница општине Апатин Дубравка Кораћ је у Министарству за бригу о селу својим потписом на седамнаест уговора, омогућила да исто толико кућа у апатинским селима добије нове власнике.

Куће у Пригревици су добили: Душко Мрђеновић и Милана Мрђеновић, Марија Крњаић, Дарјан Китић, Жељка Јањић, Наталија Јездић и Александар Медић, Сара Човић и Милан Човић, Светлана Медар, Снежана Радојчић. Власници кућа у Сонти су постали: Дејан Брдарић и Данијела Петровић, Виолета Брдарић и Игор Харди, Мирољуб Чонка и Јасмина Мишковић, Радислав Одобаша и Мариана Видаковић. Свој нови дом у Свилојеву ће имати: Петар Поповић и Маријана Пауновић, као и Милош Медић, а власници објеката у Купусини су постали Амир Оловчић, Весна Куртовић, као и Снежана Анталовић.

Са ових седамнаест, број кућа које су по овом програму додељене на територији општине Апатин се попео на 66.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *