JKP NAŠ DOM NASTAVLJA OBNOVU MEHANIZACIJE- URUČENI KLJUČEVI NOVOG AUTOSMEĆARA

APATIN EKONOMIJA VESTI

Ključeve novog „Daf“-a, vrednog 12 miliona dinara, direktoru JKP “Naš Dom” Nedeljku Bračiki, danas je  uručio predsednik opštine Apatin Milan Škrbić koji je istakao da opština nastavlja sa ulaganjem u JKP. Prema njegovim rečima obim posla u ovom preduzeću drastično je povećan nakon preuzimanja obaveza odnošenja smeća u naseljenim mestima.

– Evo nas opet na istom mestu, istim povodom u veoma kratkom vremenskom periodu. Razlog je uručenje ključeva još jednog novog vozila koje će poboljšati kvalitet usluga koje ovo preduzeće pruža građanima opštine Apatin, rekao je Škrbić. On je izjavio da je nabavka kamiona finasirana sredstavima komunalnog preduzeća kao i to da će postojeća dva Mercedesova kamiona za odvoženje otpada biti upućeni na remont, nakon čega će i oni biti u funkciji i spremni da obezbede kvalitetnu uslugu odvoženja otpada.

Ovo je drugi specijalizovani kamion za odnošenje kabastog otpada koji je ove godine stigao u Javno komunalno preduzeće “Naš Dom” iz Apatina. Prvi identičan kamion verdnosti 12 milona dinara je stigao u januaru, vozilo “Iveko” sa korpom za visinske radove vredno 7,5 miliona dinara u februaru, mesec dana kasnije kupljen je novi traktor sa odgovarajućim rotacionim kosačicama a prema najavama u ovo preduzeće uskoro stiže i cisterna za odvoz fekalnog otpada.

Nedeljko Bračika, direktor Javno komunalnog preduzeća Naš Dom je na primopredaji ključeva novog kamiona rekao da će se sa ovim vozilom modernizovati već dotrajali vozni park u JKP i poboljšati usluga koje ovo preduzeće pruža građanima opštine Apatin.

-Vozilo je identično onom koje je stiglo u januaru. Zapremine je 16 kubnih metara, ima ugrađenu vagu za merenje, senzore i kamere. Reč je kvalitetnom kamionu prizvođača „Daf“, a nadgradnju je izvršilo preduzeće Resor iz Gadžinog Hana, kaže Bračika.

Pema njegovim rečima kupovina vozila je finasirana kreditom Komercijalne banke u iznosu od 12. 270.000,00 dinara, a u ovom preduzeću do kraja godine planiraju nabavku jedne autocisterne i nekoliko servisnih vozila za koje će uskoro biti raspisana nabavka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *