RUSKI KADETI NA SVEČANOM PRIJEMU U OPŠTINI

APATIN DRUŠTVO VESTI

Za grupu kadeta Svjato-Aleksejevskog kadetskog korpusa iz okoline Moskve, koji danas borave u Apatinu, u opštini Apatin organizovan je svečani prijem.

Mlade kadete je primio predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić sa saradnicima. Škrbić je izrazio zadovoljstvo što je Apatin domaćin ovoj odabranoj grupi kadeta, upoznao goste sa potencijalima i lepotama naše opštine, poželeo im dobrodošlicu i izrazio nadu da njihova prva poseta Apatinu neće biti i poslednja.

Takođe, predsednik opštine nije propustio gostima iz Rusije reći kako je još 2008. godine Vladimir Vladimirovič Putin, odlukom SO Apatin, postao počasni građanin naše opštine, za izuzetne zasluge u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije.

Ruski dečaci, u pratnji svojih vaspitača i rukovođa, najpre su obišli Sombor, a potom su stigli u Apatin, s ciljem upoznavanja naše zemlje i naše multinacionalnosti, a takođe i radi uspostavljanja međusobnog mladalačkog drugarstva i zajedničkih radnih, sportskih i drugih aktivnosti tokom boravka.


Na svečanom prijemu u zgradu SO Apatin, ispred ruskih kadeta, obratio se Jurček Jaroslav Vladimirovič, zamenik načelnika kadetskog korpusa, a koji se zahvalio na gostoprimstvu i izrazio želju da ruski kadeti prime kod sebe našu omladinu i da ta veza bude tradicionalna.

Kadeti su deca školskog uzrasta, koji se školuju za dalje više obrazovanje po svom opredeljenju, kako u vojnim ustanovama, tako i drugim opšte obrazovnim institucijama.

Podsećamo, gosti iz Rusije će svoj muzički program predstaviti večeras, 26. juna, u velikoj sali Kulturnog centra, sa početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *