ЈКП “НАШ ДОМ” КРЕНУО СА УРЕЂEЊЕМ ЗЕЛЕНИЛА У ОПШТИНИ АПАТИН

APATIN EKONOMIJA VESTI

Иако су недавно изашли из радних пројеката који су везани за зимску службу, Јавно комунално предузеће “Наш дом” је већ почело са припремама и радовима који се тичу зеленила у граду и уређивања других јавних провршина у општини Апатин.

-Кренули смо са грабуљањем и сређивањем великих паркова у Апатину, као и свих улица које су дефинисане нашим програмом пословања. У протеклих пар месеци смо интензивно радили на орезивању грана на терирорији општине Апатин, као и на ремону машина који ћемо корисити у периоду који је пред нама. – рекао је Небојша Смиљанић, директор ЈКП “Наш дом”.

Новина у овом јавном предузећу, тачније у радној јединици “Зеленило” је набавка вучне дробилице за зелени отпада која ће највише корисити за убрзање процеса рада, као и олакшавању транспорта отпада до локалне депоније.

-Ова машина ће нас учинити продуктивнијим и олакшаће много ствари. Пошто се тренутно интензивно ради на орезивању грана наша “корпа” са платформом је у свакодневној употреби, како у радовима који се тичу зеленила, тако и јавне расвете. – каже Смиљанић.

Директор овог јавног предузећа је додао да је доста посла одрађено и на озелењаваљу простора око Јаслица у блоку 112 где се одвозио шут, затим садила трава, постављале клупе како би овај простор изгледао како је и предвиђено.

У наредном периоду када се радови на уређењу улице Петефи Шандора приведу крају ЈКП “Наш дом” ће кренути у планско озелењавање овог дела града.

Ремонтован је посотјећи систем наводњавања на кружном току у Апатину, а у скорије време кренуће се са детаљнијим уређењем простора на кружном току.

ФОНО Небојша Смиљнић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *