ЈKП НАШ ДОМ- ГРАЂАНИ ДА НЕ НАСЕДАЈУ НА ЛАЖНЕ ПОРУKЕ, KВАР НА ЦЕВОВОДУ ЈЕ ОТKЛОЊЕН, СНАБДЕВАЊЕ ВОДОМ РЕДОВНО

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

Јавно комунално предузеће “Наш Дом” из Апатина апеловало је данас на грађане да не наседају на лажне, узбуњујуће поруке о наводном нестанку воде које ће трајати више дана. Јучерашњи квар на цевоводу је успешно отклоњен, а снабдевање водом од јутрос уредно настављено.

-Порукe садржине “Брзо сипај воду у све судове” или “Јавили ми да воде неће бити неколико дана” које су јуче у послеподневним сатима кренуле апликацијом Вибер, довеле су до тога да су резервоари водоторњeва у Апатину, Пригревици и Свилојеву, чији капацитети подмириују све потребе грађана за водом и неколико сати, испражњени у року од пола сата, кажу у ЈKП-у.

-Одређен број наших суграђана и данас је насео на сличну дезинформацију што потврђују велике копличине испоручене воде али и непрестани позиви упућени водоводу и запосленима, чији телефони звоне без престанка.
Тим поводом, “Наш Дом” је у саопштењу апеловао на грађане да искључиво прате објаве и саопштења ЈKП-а или општинских институција као јединих званичних канала који могу да пруже тачне и веродостојне информације о снабдевању водом.

Апелујемо на грађане Општине Апатин, да нема потребе за стварањем било каквих залиха воде, обзиром да се дистрибуција воде за пиће обавља непрекидно и несметано, стоји у саопштењу.

ПОПРАВKУ ЦЕВОВОДА ТРАЈАЛА ЧИТАВУ НОЋ

Након 12 часова непрекидног рада, екипе ЈKП „Наш Дом“ успеле су да санирају велики квар на магистралном цевоводу, којим се грађани Апатина, Свилојева и Пригревице снабдевају питком водом. До напукнућа цевовода дошло је јуче око 15 часова на деоници између фабрике воде и Апатина, у улици Омладински пут, а на отклању хаварије ангажовано је 30 радника који су помоћу механизације на поправци радили читаву ноћ.

Ангажовали смо 30 радника и механизацију у заиста неповољним условима, јер посао је хитно морао бити обављен, каже директор ЈKП-а Небојша Смиљанић. Према његовим речима замењен је цевовод дужине десет и ширине пола метра.

– Успешно смо обавили посао детекције квара, механизацијом ископали ров и заменили оштећену деоницу новим инсталацијама. Проблем су били услови лоше видљивости, киша и количина воде у којима је био отежан рад. Све те проблеме смо успешно превазишли и доказали да је ЈKП “Наш Дом” дорастао оваквим изазовима, каже Смиљанић.

Он се још једном захвалио грађанима који су им несебично пружали подршку и имали разумевања и стрпљења чекајући да снабдевање водом буде нормализовано.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *