КУД “ЦАРЗА” СУТРА ОРГАНИЗУЈЕ ВИДОВДАНСКИ САБОР

APATIN DRUŠTVO VESTI

У Апатину ће 28. јуна 2019. године по први пут бити одржан “Видовдански сабор”, а организатор је КУД “Царза”. Манифестација ће бити одржана у великој Сали апатинског Дома културе, а почетак је заказан за 19 сати. Цена улазнице је 100 динара, а деца до седам година не плаћају улаз.

У програму ће учествовати све групе КУД-а “Царза” (школица фолклора, млађи дечји ансамбл и извођачки ансамбл, као и певачка група “Етна”). Поред домаћина, публици ће се представити и гости сабора: КУД “Ђердан” Српски Милетић, КУД “Никола Тесла” Бачки Брестовац, СКУД “Извор” Станишић и КУД “Седмица” Угриновци.

-Волели би да Апатин препознају ово културно дешавање као нешто што не треба пропустити, јер овај наш “Видовдански сабор” би требао да постане традиција. Он је за почетак у обиму концерта, а жеља нам је да прерасте у нови бренд града Апатина, каже Немања Боројевић, уметнички руководилац КУД-а “Царза”.

Милана Басарић, потпредседница овог Културно-уметничког друштва је рекла да су они као домаћини срећни што ће на манифестацији бити гости који по први пут наступају у Апатину.

-Мислим да ће публика уживати у програму који смо припремили. Волела бих да нас грађани подрже као и до сада, тако што ће посетити наш концерт, а очекује их изузетно леп програм, нагласила је Милана Басарић.

Никола Прица, председник КУД-а “Царза” је позвао Апатинце да дођу на “Видовдански сабор” и нагласио да је задовољан радом друштва.

-За ово кратко време колико постојимо, на крају прве сезоне, кад се саберу утисци, можемо бити задовољни радом друштва. Имамо 80 чланова који су распоређени у неколико ансамбла, школицу фолклора, млађи дечји ансамбл, извођачки ансамбл, ветеранско-рекреативни ансамбл и наравно певачку групу “Етна”, која где год да наступа, лепо представи наш КУД и Апатин као град, рекао је Прица.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *