ЈЕЛЕН РАЗОРУЖАО ЛОВЦА У KУПУСИНИ- ПУШKУ ОДНЕО НА РОГОВИМА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Тридесетосмогодишњем ловцу Д.П из Kупусине у памћењу ће остати урезан јучерашњи догађај када је током лова у “Kупусинском атару” на њега налетео јелен капиталац и одузео му пушку роговима.

Овај крајње необичан инцидент се догодио у недељу 18. октобра за време лова на ситну дивљач. Према речима очевидаца, група ловаца се кретала кроз поље кукуруза када је на њиховог колегу у пуном трку налето јелен капиталац, тежак 300 килограма. На сву срећу Kупусинац је у намери да се заштити испред себе гурнуо пушку чији се каиш запетљао у рогове.

-У питању су били тренуци, да није поставио пушку, сигурно би настрадао, тврде његове колеге. Резултат ове потпуно безизлазне ситуације на крају је био повољан за обојицу. Живи и без повреда, ловац и јелен ће до краја живота памтити овај сусрет, један због губитка ловачке пушке, (Монте Kарло калибра 16мм) а други јер је овај вредан трофеј однео на својим роговима.

Из купусинског ловачког удружења “Фазан” наводе да овакав догађај у њиховом друштву никада није забележен. – Ово се никада није догодило. Драго нам је да је колега прошао без повреда, а опет требали би апеловати на грађане да обрате пажњу уколико у атару пронађу оружје. Да га донесу у удружење. Тешко је замислити да јелен још увек трчи наоружан кроз атаре, пушку је сигурно већ одбацио, тврде ловци.

А.Д

3 thoughts on “ЈЕЛЕН РАЗОРУЖАО ЛОВЦА У KУПУСИНИ- ПУШKУ ОДНЕО НА РОГОВИМА

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *