ИЗЛОЖБА „80 ГОДИНА МАЛОГ ПРИНЦА“ У АПАТИНСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У уторак 28. новембра 2023. године са почетком у 12 сати, у апатинској библиотеци „Миодраг Борисављевић“ (одељење за одрасле) биће отворена изложба уз презентацију „80 година Малог принца“ Антоана де Сент Егзиперија.

Изложбу чине књиге „Мали принц“, преко 100 различитих издања из приватне колекције Жане Гњатовић, библиотекарке Градске библиотеке „Карло Бијелицки“ Сомбор и дечији радови настали током радионица „Мали Принц“ у оквиру наставе са наставницом Основне школе „Жарко Зрењанин“ Апатин, Милком Гајић.

Мали принц је најпознатија новела француског писца и пилота Антоана де Сент Егзиперија из 1943. године. Ово дело постао је најуспешнији рад Егзиперија, преведена је на чак 361 језика и дијалекта. Мали принц је адаптиран у бројним уметничким форматима и медијима, укључујући аудио снимке, радио драме, наступе учиво, филм, телевизију, балет и оперу.

Овом изложбом обележиће се осамдесет година од првог издања овог књижевног дела које је освојило срца читалачке публике из целог света. На свечаном отварању изложбе Жана Гњатовић ће присутне уз мултимедијалну презентацију, која је плод њеног вишегодишњег истраживања, трагања и сакупљања, повести на путовање кроз осамдесет година Малог принца.

Изложбу организује Градска библиотека “Карло Бијелицки” из Сомбора, а Апатинци ће поставку моћи да погледају до 5. децембра 2023. године.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *