ИЗАБРАНЕ ТРИ НАЈЛЕПШЕ БАШТЕ У ОПШТИНИ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Еко патрола Радио Дунава, после двомесечне акције, у конкуренцији 83 пристигла предлога изабрала је три најлепше баште. Прво место припало је башти коју је пријавила Данијела Бајић, другопласирана је башта Нандора Чорбе из Kупусине и трећа је кутак Милке Бокан.

Данашњу фото-репортажу посвећујемо башти Милке Бокан, као трећепласираној, док у наредним издањима пажњу ћемо посветити као изуетним баштама Чорбе и Бајића.
Kод фамилије Бокан из улице Пролетерских бригада, у пространом, уређеном тарвњацима простору, налази се један кутак, који с љубављу уређује супруга и мајка Милка, којој је ово не само хоби, већ жеља да слободно време породица ужива у овом кутку где је успешно засађено и одржавано више десетина биљних врста.
Еко патрола, која је у ужем избору имала од 83 десет башти, посетила је породицу Бокан, али нажалост није успела да разговара са Милком, јер је она тренутно са супругом у Лици. Примио нас је њен син Душан, који нам је рекао да је његова мајка, пре десетак година формирала овај врт, и да се сваке године у пространом дворишту додају нови детаљи, засновани пре свега на природни материјалима, попут дрвета.
Еко патрола је победницима доделила дипломе и пригодне награде баштенских алата, грабље, маказе, ашове, прскалице и саднице цвећа и супстрата. Спонзори акције су били радио “Дунав”, „Зелени тим“ из Апатина и једно комунално предузеће из Сомбора.

С.П.Ш/ А.Д

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *