IZ BUDŽETA SOMBORA 17.8 MILIONA PREDVIĐENO ZA ZAPOŠLJAVANJE

EKONOMIJA SOMBOR VESTI

Savet za zapošljavanje grada Sombora usvojio je Lokalni akcioni plan (LAP) za zapošljavanje za 2018. godinu.

Za sprovođenje ovog plana predviđeno je da se izdvoji 17,8 miliona dinara iz budžeta Sombora, a prema rečima nadležnih grad će konkurisati i za dodatna sredstva kod nadležnog ministarstva i pokrajinskog sekretarijata.

LAP-om za 2018. godinu planirano je sledeće: javni radovi u seoskim područjima u trajanju do četiri meseca, samozapošljavanje nezaposlenih lica dodelom subvencija radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, programi subvencionisanja nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih lica i program stručne prakse radi stručnog osposobljavanja nezaposlenih lica za samostalan rad u struci.

Na sednici Saveta je pored usvajanaj LAP-a primljena i informacija od somborske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje da je pokrenut postupak za povraćaj sredstava od firme “Darfur Boreli”. Ta firma nije poštovala obaveze regulisane ugovorom o dodeli sredstava na ime subvencije poslodavcima radi zapošljavanja nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima. Sredstva za navedene namene izdvojena su iz budžeta grada Sombora.